Tarkett Desso

Bespaar op je energierekening met tapijt

Het zachte herfstweer is tot een einde gekomen, waardoor steeds vaker de verwarming weer wordt aangezet. De winter belooft voor miljoenen huishoudens peperduur te worden. De gasprijzen blijven ongekend hoog: een zorg die de gemiddelde Nederlander niet onder het tapijt kan schuiven. Huishoudens spelen met de vraag: hoe kun je het gasverbruik zo laag mogelijk houden? Het antwoord ligt steeds vaker in creatieve oplossingen. Michel Lammens, Marketing Manager bij Tarkett DESSO zijn tip: maak gebruik van tapijt om warmte vast te houden. Lees hieronder drie redenen waarom tapijt goed is voor mind, body, soul én de portemonnee.

 

1. Isolerende werking
Tapijt heeft vanwege de warmte-isolerende werking een positief effect op de energierekening. De structuur van tapijt houdt namelijk warme lucht vast. Zeker als tapijt gelegd is op ondertapijt, kan de isolerende werking tot wel tien keer zo groot zijn als die van een harde vloer. Doordat tapijt warmte vasthoudt kun je gerust de verwarming één graad lager zetten. Met tapijt wordt gemiddeld vier tot vijf procent energie bespaard op jaarbasis. Dit zorgt voor een lagere energierekening en je verdient de kosten terug van het tapijt.

2. Warmtecomfort
Wanneer ervaren mensen thuis een behaaglijk gevoel? Er zit immers een verschil tussen de gemeten temperatuur en de gevoelstemperatuur. Een simpel voorbeeld: 20 graden in de woonkamer kan heel aangenaam zijn, maar dezelfde tempratuur is in de slaapkamer te warm om lekker te slapen. Deze beleving heet warmtecomfort. Beleving is per persoon verschillend, met één overeenkomst: wanneer het verschil tussen de temperatuur bij het hoofd en de voeten meer dan 2,5 graden is, gaat het warmtecomfort achteruit. Het begint allemaal bij het hebben van warme voeten: je voeten houden namelijk lichaamswarmte vast.

3. Kleur en stijl
In de donkere periode van het jaar besteden we meer tijd in huis en dat nodigt uit om een sfeervol winternestje te bouwen. Voeg daarom warme kleuren toe aan je interieur. Kleuren hebben namelijk ook onbewust invloed op je gevoelstemperatuur. Ruimtes met een warme kleur tapijt voelen behaaglijker aan dan een kamer met een koude kleur. Daarbij haal je ook letterlijk warmte in huis door middel van kleuren. Zoals donkere kleding warmte aantrekt en vasthoudt, zo geldt dat ook voor donker tapijt.

“Heb je thuis een harde vloer? Geen probleem! De snelste manier om thuis warme voeten te krijgen, is het neerleggen van een vloerkleed”, besluit Michel Lammens.

Over Tarkett
Met een geschiedenis van 140 jaar is Tarkett een wereldwijde leider in innovatieve vloer- en sportoppervlakoplossingen, met een netto-omzet van €2,8 miljard in 2021. Met een breed scala aan producten, waaronder PVC, linoleum, tapijt, rubber, hout en laminaat, kunstgras en atletiekbanen bedient de Groep klanten in meer dan 100 landen wereldwijd.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zachte vloeren?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist