Waarom is laminaat

de favoriet van Nederland?

Wanneer je al een langere periode overweegt om een nieuwe vloer te nemen, dan kom je waarschijnlijk van een koude kermis thuis. Er zijn tegenwoordig namelijk verschillende soorten vloeren in meer dan honderden kleuren en patronen. Hierdoor wordt het uitzoeken van een nieuwe vloer door veel mensen als een tijdrovende klus gezien. Ondanks het grote aanbod in allerlei vloeren is laminaat nog steeds de favoriet van Nederland. Dit is te verklaren doordat een laminaatvloer veel voordelen met zich meebrengt. Maar welke voordelen zijn dit nou precies? Lees snel verder en ontdek waarom laminaat al decennia mateloos populair is in ons land!

#1. Laminaat lijkt op een hout vloer

Veel mensen dromen ervan om een echte houten vloer in huis te hebben. Toch wordt deze vloer niet meer zo vaak gekozen, omdat het niet praktisch is in gebruik. Zo kunnen houten vloeren slecht tegen water, heeft het jaarlijks onderhoud nodig en is het erg temperatuurgevoelig. Bij een laminaatvloer heb je hier gelukkig geen last meer van. Deze vloer beschikt tegenwoordig over realistische houtnerven die je gemakkelijk kan zien en voelen. Dit zorgt ervoor dat laminaat inmiddels niet meer te onderscheiden is van een houten vloer. Hiermee is een laminaatvloer al jaren het perfecte alternatief voor een houten vloer.

#2. Enorm veel kleuren en stijlen

Al sinds de introductie van laminaat, in de jaren 70 van de vorige eeuw, is deze vloer niet meer weg te denken uit Nederlandse huishoudens. Dit is niet zo vreemd aangezien laminaatvloeren meer voordelen met zich meebrengen dan een houten vloer. Door de constant toenemende populariteit van deze vloeren zijn er tegenwoordig enorm veel kleuren en stijlen verkrijgbaar. Een goed voorbeeld hiervan is het visgraat laminaat. Deze laminaatvloer beschikt over een modern visgraatpatroon en heeft in een zeer korte tijd de harten van veel mensen gestolen. Met een laminaatvloer kan je dus alle kanten op.

#3. Geniet van een aantrekkelijke prijs

Vrijwel de meeste mensen kiezen voor een laminaatvloer vanwege de aantrekkelijke prijs. Deze vloer bestaat uit meerdere lagen kunststof met daarop samengeperst papier wat de prijs enorm drukt. Hiermee is laminaat aanzienlijk goedkoper in de aanschaf in vergelijking met andere soorten vloeren. Desondanks is het belangrijk om te weten dat de prijs van laminaat altijd sterk afhankelijk is van het merk, het patroon en de dikte. Hierdoor is er voor iedere portemonnee een geschikte laminaatvloer te vinden.

#4. Gemakkelijk te onderhouden

Een ander voordeel van laminaat is dat het gemakkelijk te onderhouden is. Om deze vloer stralend te houden is het slechts nodig om eens per week al het stof en vuil te verwijderen met een stofzuiger, bezem of dweil. Hierbij moet je alleen wel uitkijken met allesreiniger aangezien dit redelijk agressief is en de laminaatvloer ernstig kan beschadigen. Bovendien ontstaat er bij alledaags gebruik van laminaat niet gauw vlekken of krassen. Dit maakt de vloer ideaal voor drukke huishoudens met zowel kinderen als huisdieren.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloerentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist