Duurzame en milieuvriendelijke parket- en laminaatvloeren

waarom het belangrijk is om te overwegen

Het wordt alsmaar belangrijker om goed voor onze aarde te zorgen. Iedereen weet ondertussen wel dat wij mensen, een grote impact hebben op het milieu. Woorden als duurzaamheid en ecologisch worden steeds belangrijker. We proberen manieren te vinden om fossiele brandstoffen steeds meer om te zetten in wind- en zonne-energie, door bijvoorbeeld zonnepanelen aan te schaffen. Maar ook bij de inrichting van je huis kan je kiezen voor duurzame materialen. Wist je bijvoorbeeld dat er ook duurzame vloeren worden verkocht?

Wat houdt dat eigenlijk in: duurzame en milieuvriendelijke vloeren?

Het klinkt logisch, een duurzame vloer. Die gaat natuurlijk langer mee dan een goedkopere vloer. Maar hoe wordt deze gemaakt? En waarom zijn ze milieuvriendelijk? Natuurlijk verschilt het per producent wat daar precies mee bedoeld wordt. Maar over het algemeen letten de fabrikanten van duurzame parket- en laminaatvloeren niet alleen op een duurzaam productieproces, maar letten ze er ook op dat het gehele proces zo min mogelijk impact maakt op het milieu en de mensheid. Zo worden deze vloeren van biologische materialen gemaakt en wordt er gekeken hoe ze zo min mogelijk CO₂ kunnen uitstoten tijdens het vervoer van deze materialen. Daarnaast wordt er vaak ook op gelet dat er geen giftige stoffen worden gebruikt en dat de mensen die meewerken aan het gehele productieproces goed worden behandeld.

Waarom zou je kiezen voor duurzaam en milieuvriendelijk?

Het milieu op onze aarde wordt in deze tijd zodanig zwaar belast dat er nu grote klimaat dreigingen zijn. Doordat ijskappen smelten, stijgt het zeewater. Hierdoor zijn er landen die binnen nu en een paar jaar dreigen te verdwijnen. Daarnaast kunnen de temperatuurverschillen van de oceanen zorgen voor grote natuurrampen. Het is dus niet niks wat er allemaal gebeurt. Het komt erop neer dat alle kleine beetjes die wij per persoon doen, samen een groot verschil kunnen maken. Maak zodoende dus zo vaak mogelijk de keuze om voor duurzame en milieuvriendelijke materialen te gaan. Kies liever voor kwaliteit die langer meegaat, dan voor zo goedkoop mogelijk. Hoe meer producten wij met zijn allen aanschaffen, hoe meer belasting het geeft op onze prachtige aarde.

Welke vloeren zijn geschikt om duurzaam aan te schaffen?

Parket is de meest duurzame vloer die er bestaat. Deze vloer wordt opgebouwd uit meerdere lagen van écht hout. Natuurlijk is het belangrijk om te kijken of dit hout een FSC-certificaat heeft, want dat betekent dat het hout gekapt worden uit een bos waar een verantwoord bosbeheer van toepassing is. Daarnaast zijn pvc vloeren en laminaat vloeren heel goed om duurzaam aan te schaffen. Kijk als voorbeeld eens naar de vloeren van VT wonen en Floorlife. Deze vloeren worden duurzaam en milieuvriendelijk gemaakt met het oog op de mens én de natuur. Ben je ook benieuwd naar de mooiste vloeren voor iedere woonstijl? Neem dan gerust eens een kijkje op de website. Er is voor iedereen een geschikte vloer. Welke vloer kies jij?

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloeren?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist