de beste vloer voor jouw woning

4 handige tips om te kiezen

Wanneer je een nieuwe vloer gaat uitkiezen kan dit soms nogal overweldigend zijn door het grote aanbod. Tegenwoordig heb je keus uit veel verschillende soorten vloeren, zoals PVC vloeren, houten vloer of geweldige betonlook gietvloer. Elke vloer waaruit je kunt kiezen heeft zo zijn eigen voor- en nadelen, om deze reden hebben wij een paar handige tips opgesteld waardoor jij gemakkelijk een gloednieuwe en perfecte vloer kunt uitkiezen. Lees snel verder en behaal voordeel!

Wat wil je precies bereiken met de vloer?

Misschien een lastige vraag, wat wil je doen met je vloer? Maar hiermee bedoelen wat je probeert te creëren in huis met je vloer. Wil je bijvoorbeeld een rustgevende vloer of toch eentje met een opvallender design. Hierbij is het ook belangrijk dat je gaat kijken naar kleurensamenstellingen in je woning, heb je bijvoorbeeld een deel van je woning zwart geverfd? Dan kan het weer verstandig zijn om te kiezen voor een wat lichtere vloer om een mooi kleurenpallet in je woning te realiseren.

Daarnaast moet je aan andere dingen denken zoals of je kinderen hebt. In dat geval is het bijvoorbeeld niet altijd verstandig om voor vloerbedekking te kiezen. Een ongelukje zit bij kinderen immers in een klein hoekje en je wilt niet dat je nieuwe vloerbedekking na enkele maanden vol zit met vieze vlekken. Als je dit soort vragen aan jezelf stelt kun je gemakkelijk afstrepen welke vloeren interessant zijn.

Welke materiaal vloer kun je het beste kiezen?

We hebben net verteld dat de keuze van de juiste vloer afhankelijk is van een aantal factoren. Belangrijk daarbij is ook om na te denken over het materiaal van de vloer die je graag zal willen hebben. Zoals gezegd is er een groot aanbod en dus zijn er ook veel materialen beschikbaar. Om het je wat gemakkelijker te maken hebben we hieronder een aantal materialen opgesomd met de voor- en nadelen:

Laminaat vloer

Een laminaat vloer heeft veel voordelen en maar enkele nadelen. Zo is een laminaat vloer vaak erg goedkoop en kun je voor een zacht prijsje een geweldige designvloer uitkiezen. Ook is het gemakkelijk te onderhouden en is het mogelijk om deze vloer zelf te leggen. Handig is ook het feit dat je de laminaat vloer mee kunt nemen naar je nieuwe woning als je gaat verhuizen, klik de delen uit elkaar en hou alles netjes bij elkaar om het weer neer te leggen in je nieuwe huis. Echter is laminaat vaak wel erg gehorig in huis, denk hier aan als je kinderen hebt die graag door het huis stormen.

Tegel vloer

Tegels hebben zo ook zijn eigen voor- en nadelen. Tegels zijn erg gemakkelijk schoon te maken en is eigenlijk vrijwel overal toepasbaar. Een ander groot voordeel is dat schade niet snel optreed, tegels zijn erg sterk en kunnen wel tegen een stootje. Denk er wel aan dat kinderen erg hard kunnen vallen op de harde tegels. Helaas is het niet mogelijk om de tegels mee te nemen als je gaat verhuizen.

Vinyl vloer

Een aantal jaren koos bijna iedere huiseigenaar een laminaatvloer, maar voortaan is het ook mogelijk om voor een vinylvloer te kiezen. Vaak is een goede vinyl vloer niet duur, erg duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Ideaal dus. Helaas kun je net zoals bij tegels de vinyl vloer niet meenemen naar een andere woning, deze zit namelijk vastgelijmd aan de grond, ook is schade aan een vinylvloer niet meer te herstellen. Wil je meer weten? Bekijk dan de website van Vloerenbaas!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloeren?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist