Plinten: wat zijn de trends

en hoe kies je de juiste?

Plinten vormen de basis van je interieur. Ze hebben belangrijke functies: ze beschermen je muur tegen beschadigingen en werken de overgang tussen vloer en wand netjes af. Daarnaast zijn ze ook zeer bepalend voor de uitstraling van je woning. Het is dus belangrijk dat je de juiste kiest. In dit artikel geven we handige tips voor het selecteren van de juiste plinten. Zo kun je echt alles uit je huis halen!

Houd rekening met je woonstijl
Plinten zijn er in ontzettend veel soorten en maten. Er zijn strakke en moderne plinten, sierlijke en romantische plinten en knusse landelijke plinten. Voor een moderne uitstraling kun je het beste kiezen voor een gladde plint, die rust en luxe uitstraalt. Wil je een meer klassieke en authentieke stijl creëren? Dan kun je beter gaan voor de sierlijke kraalplint of de meer aanwezige monumentenplint. Bij iedere stijl past een bepaald soort plint. Met de plint kun je je woonstijl versterken en accentueren. Houd daarom rekening met de stijl die in je interieur wilt creëren.

Kies de juiste hoogte
Naast het model van de plint, is ook de hoogte bepalend voor de sfeer die de plinten uitstralen. De afgelopen jaren is een trend ontstaan van hoge plinten. Hoge plinten trekken de aandacht in je interieur en zorgen voor een klassieke uitstraling. Het is echter belangrijk dat je de hoogte van je plint afstemt op de hoogte van je plafond en de grootte van de ruimte. Over het algemeen geldt: hoe hoger en groter de ruimte, hoe hoger de plint. Zorg er dus voor dat je bij het kiezen van de plinten rekening houdt met de hoogte van de muren, zodat de verhouding in evenwicht blijft. 

 

De kleur van je plinten
Ook wat betreft de kleur van je plinten zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Plinten kunnen worden gelakt in alle kleuren van de regenboog. De meeste mensen kiezen voor witte plinten. Wit is tijdloos en strak. Daarnaast zorgen witte plinten voor een mooi contrast bij een andere muurkleur. Wanneer je witte kozijnen en deuren hebt, wordt meestal aangeraden om ook witte plinten te nemen. Het lijstwerk loopt dan mooi in elkaar over. In plaats van wit, kun je de kleur van je plinten ook aanpassen aan de kleur van de muren. Hierdoor oogt de ruimte groter en meer als een geheel. 

Wat zijn de trends?
Naast vloertrends bestaan er ook trends voor plinten. De laatste trends op plintengebied in 2017 staan hieronder voor je op een rijtje.

 • Plinten in hetzelfde decor als je vloer
  Door plinten te kiezen met dezelfde look als je vloer, creëer je een rustige uitstraling. Bovendien laat je de ruimte hierdoor groter lijken.

 • Hoge plinten
  Hoge plinten zijn tijdloos en staan prachtig bij gietvloeren. Ze geven je interieur een uitgesproken klassieke touch.

 • Klassieke plinten
  Klassieke plinten zijn hip. Deze plinten staan prachtig in huizen in jaren-30-stijl, met hoge plafonds en paneeldeuren.

 • Decoratieve plinten
  Voor de kleintjes zijn er plinten met vrolijke prints en kleuren. Zo fleur je kinderkamers helemaal op.

 • Zwarte glanzende plinten
  Ga voor zwarte glanzende plinten voor een luxe en chique uitstraling.

 • Led-plinten
  Zoek je unieke plinten? Kies dan plinten met ingebouwde led-verlichting. Deze plinten zijn vaak van aluminium of kunststof. Led-plinten zorgen voor een subtiel accent en geven je interieur een moderne uitstraling. 

Hoe maak je de juiste keuze?
Je hebt vast al een idee over welke plinten het best bij jouw stijl passen. Maar hoe weet je nu zeker of je de juiste keuze maakt? We raden je aan om de plinten eerst in het echt te gaan bekijken, voordat je een definitieve keuze maakt. Veel plintenverkopers hebben een showroom, waar je de verschillende modellen rustig kunt bekijken en waar je kunt vragen om advies over de afmetingen, het materiaal en het plaatsen van de plinten.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Plinten en architraven?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist