plinten plaatsen

kun je zelf

Indien je zelf plinten wilt gaan plaatsen zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Vooral de volgorde is belangrijk. Hier geven we je een aantal nuttige tips om zelf plinten te plaatsen.

Plinten gronden, aflakken en op maat maken
Je kunt het beste de plinten eerst in de grondverf zettenlichtjes opschuren en vervolgens aflakken. Het is erg slim om de plint aan twee kanten te schilderen zodat de plint niet krom trekt.
Meet vervolgens erg secuur de lengte van de muur en zaag de plint op maat. Indien je in een hoek uit komt kun je het besten werken met een verstekbak en handzaag of een verstekzaag.


Plinten bevestigen
Als je gaat monteren kun je de plint lijmen en schroeven. Het grote voordeel van schroeven is dat je de plint gemakkelijk weer kunt verwijderen voor de volgende schilderbeurt.
Indien je liever de plinten wilt vastschroeven in plaats van lijmen kun je het beste om de 30cm een klein gaatje voorboren met een klein houtboortje. Vervolgens teken je met een potlood af waar de gaatjes moeten komen en boor met een steenboor de gaten in de muur. Vul deze met pluggen en monteer de plint af

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Plinten en architraven?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist