Plinten kiezen

waar let u op?

Er zijn een aantal punten waar u op moet letten. Heeft u een ruimte tussen de vloer en de wand (denk bijvoorbeeld aan een houten vloer) dan moet de plint die u kiest deze ruimte overbruggen. Anders blijft u een kier zien. U meet de ruimtes op die het meest ver van de wand komen. Is deze ruimte bijvoorbeeld 13mm dan moet u een plint nemen die minimaal 15mm dik is. Heeft u een wand die op verschillende plekken wat schade heeft op bijvoorbeeld 10cm hoogte. Dan kunt u het beste een plint van 12cm hoog nemen. De plint wordt dan over het beschadigde deel geplaatst.


Materiaal keuze is afhankelijk van de vloer waar de plint geplaatst wordt. Heeft u vloerbedekking, een houten vloer of laminaat dan volstaat normale MDF, heeft u een tegelvloer, PVC vloer of gietvloer, dan kunt u het beste gaan voor plinten van vochtwerend MDF. Tegenwoordig zijn de meeste MDF plinten standaard gemaakt van vochtwerend MDF. Er zijn ook plinten verkrijgbaar van andere materialen zoals hout of kunststof. Houten plinten zijn ook zeer geschikt voor vloeren waar regelmatig gedweild wordt.
Als we kijken naar wat voor model plint u kiest dan is dit totaal afhankelijk van de stijl van de ruimte waar de plint wordt geplaatst. Heeft u een modern interieur dan kunt u het beste kiezen voor de meest eenvoudige plint die er verkrijgbaar is, de gladde of rechte plint. Plinten met een wat drukkere afwerking zoals de sier plint of monumenten plint zijn meer geschikt voor een klassiek interieur. Uiteindelijk is het een kwestie van smaak en is alles mogelijk.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Plinten en architraven?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist