Kies bewust voor een duurzame, stijlvolle vloer in huis

Beton is een goede optie

Op zoek naar mogelijkheden om de bestaande vloer in huis te renoveren? Kijk eens naar een beton ciré vloer. Het is een type vloer, wat de afgelopen jaren steeds populairder geworden is. Niet voor niets, daar beton ciré verschillende voordelen biedt ten opzichte van bijvoorbeeld een houten vloer. Het renoveren van een vloer in huis gaat vaak verder dan slechts het vervangen van de bestaande afwerking van de vloer. Veel huishoudens combineren dit met het aanbrengen van vloerverwarming onder deze afwerklaag. De vloerverwarming helpt je een woning op efficiënte en zeer duurzame wijze te verwarmen in de herfst- en wintermaanden. Niet geheel onbelangrijk is het feit, dat de vloerverwarming je wooncomfort verbetert. Er is niets fijner dan opstaan met warme voeten. 

Bestaande betonnen vloer in huis opknappen

Wanneer je al gebruik maakt van een betonnen vloer in huis is de keuze voor beton ciré wellicht minder logisch. Het vervangen van de vloer is niet noodzakelijk; vaak kan een betonnen vloer lokaal hersteld worden bij schade. Vervolgens zou je de vloer opnieuw kunnen afwerken. Ben je bekend met betonverf voor een vloer? Het verven van een betonnen vloer biedt je de mogelijkheid de vloer op een relatief simpele wijze opnieuw af te werken, waarmee de vloer als nieuw lijkt. Dat is niet het enige voordeel van betonverf. Denk ook aan de beschermende werking ervan. De vloer is de komende jaren weer slijt- en krasvast. 

Voordelen van de keuze voor betonnen vloeren

Er zijn verschillende redenen om voor een betonnen vloer te kiezen. Niet alleen de mogelijkheid om een betonvloer te combineren met vloerverwarming maakt dit type vloer interessant. Denk bijvoorbeeld ook aan het feit dat een betonnen vloer zeer duurzaam is; de vloer is slijt- en krasvast, waarmee deze jaren mooi blijft. Uitgekeken op de vloer? Middels betonverf geef je de vloer een tweede leven. Ook is een betonnen vloer vrij van naden. Op dit punt verschilt de betonnen vloer onder meer van pvc. Net als beton, valt ook pvc goed te combineren met vloerverwarming en is een materiaal dat lang mooi blijft. De aanwezigheid van naden tussen de pvc planken maakt echter dat er al snel vuil achterblijft op de vloer. Met een normale stofzuiger zal het lastig zijn het vuil tussen deze naden vandaan te halen. 

Toepassing van een betonnen vloer in huis

Daar een betonnen vloer bestand is tegen water, wordt dit type vloer onder meer veel gebruikt in de hal van een woning, in de keuken en bijvoorbeeld in de badkamer. Wil je de woonkamer een moderne, strakke look geven? Trek de betonvloer in dat geval vanuit de keuken door naar de eet- en woonkamer. Handig met jonge kinderen; je hoeft niet bang te zijn voor kringen in de vloer, als zij bijvoorbeeld een beker drinken laten vallen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloerentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist