Hoe kan je het beste een PVC vloer onderhouden?

Zo dus!

De voordelen van PVC vloeren en het belang van goed onderhoud. Een PVC vloer is een populaire keuze vanwege de vele voordelen die het biedt. Het is duurzaam, slijtvast, waterbestendig en gemakkelijk te onderhouden. Met het juiste onderhoud kun je jarenlang genieten van een mooie en goed verzorgde PVC vloer. In dit artikel delen we enkele handige tips en richtlijnen om je PVC vloer in optimale staat te houden.

1. Regelmatig schoonmaken

Een van de belangrijkste aspecten van het onderhoud van een PVC vloer is regelmatig schoonmaken. Stof, zand en vuil kunnen krassen veroorzaken en de glans van de vloer verminderen. Stofzuig of veeg de vloer daarom regelmatig om vuil te verwijderen. Gebruik een zachte borstel of een stofwisser om krassen te voorkomen.

2. Dweilen met mild reinigingsmiddel

Naast regelmatig stofzuigen is het ook belangrijk om de PVC vloer af en toe te dweilen. Gebruik hiervoor een mild reinigingsmiddel dat speciaal is ontwikkeld voor PVC vloeren. Vermijd agressieve chemicaliën en schurende schoonmaakmiddelen, omdat deze de vloer kunnen beschadigen. Volg de instructies van de fabrikant en gebruik de juiste verdunning voor het reinigingsmiddel.

Ben je benieuwd naar een PVC vloer? Bekijk het PVC vloeren assortiment

3. Vermijd overmatig vocht

Hoewel PVC vloeren waterbestendig zijn, is het belangrijk om overmatig vocht te vermijden. Laat geen plassen water op de vloer liggen en veeg gemorste vloeistoffen direct op. Hoewel PVC vloeren bestand zijn tegen vocht, kan langdurige blootstelling aan water de vloer beschadigen. Gebruik daarom altijd een droge doek of mop om eventueel vocht snel op te nemen.

4. Bescherm de vloer tegen krassen en deuken

Hoewel PVC vloeren over het algemeen goed bestand zijn tegen krassen en deuken, is het toch belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Plaats viltjes onder meubels en gebruik matten bij de ingangen om vuil en zand buiten te houden. Vermijd het gebruik van scherpe voorwerpen op de vloer en til meubels op in plaats van ze over de vloer te slepen.

5. Periodiek onderhoud

Naast het dagelijkse onderhoud is het ook aan te raden om periodiek wat extra aandacht aan je PVC vloer te besteden. Dit kan betekenen dat je de vloer behandelt met een speciale polish om de glans te herstellen en bescherming te bieden. Raadpleeg de fabrikant of leverancier van je PVC vloer voor specifieke producten en instructies voor periodiek onderhoud.

Bekijk de website voor meer informatie! 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloerentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist