Floorhouse
Alle vloersoorten op een rij
De vloer is een sfeerbepalend element in je woning. Daarom is het verstandig om goed na te denken over welk type vloer het beste bij je past. De ruimte waarin de vloer komt te liggen, is van groot belang. Aan de vloer in je woonkamer worden andere eisen gesteld dan aan die in de badkamer. Ook de grootte van de ruimte is een aspect om rekening mee te houden. Door te spelen met motieven of plankbreedtes, ken je optisch veel veranderen in een woonruimte. Uiteraard speelt je persoonlijke smaak ook een belangrijke rol. Iedere voelrensoort heeft zijn eigen charme en karakteristieke eigenschappen.
Parket
Een houten vloer wordt in de volksmond al snel parket genoemd wordt. Dit is niet helemaal correct. Een simpel antwoord op de vraag wat parket nou eigenlijk is, bestaat niet. Simpelweg is parket het beste te omschrijven als een vloerbedekking van houten delen met een verschillend formaat. Deze delen zijn op verschillende manieren af te werken, waardoor er vele verschillende eindresultaten te behalen zijn. Er zijn 3 verschillende soorten parket te onderscheiden bij Floorhouse. Lamelparket bestaat uit 3 verschillende lagen. De bovenste laag bestaat uit eikenhouten dat op multiplaat gelijmd is. Hier onder bevindt zich nog een onderlaag. Bij massief parket zijn de planken gemakt uit één stuk hout. Dit kunnen allerlei soorten hout zijn, zoals eiken, vuren of beuken. Tapisparket is afgeleid van het Franse woord ‘Tapis’, wat tapijt betekent. De planken worden los op een ondervloer gelegd, waarbij er diverse motieven te verzinnen zijn. Als de vloer goed ligt, wordt deze vastgelijmd en gespijkerd. Tot slot worden de spijkergaatjes dichtgestopt en het opperval afgewerkt.
Laminaat
Een andere, veelvoorkomende vloersoort is laminaat. Laminaatplanken bestaan uit samengeperst hout, die voorzien zijn van een papieren decorprint. Met deze print is iedere houtsoort natuurgetrouw na te bootsen. De beschermlaag zorgt er voor dat laminaat duurzaam en gemakkelijk te onderhouden is. De laatste jaren zijn is het assortiment laminaatvloeren bij Floorhouse enorm uitgebreid. Zo is er een enorme keuze in het formaat. Van smalle plankjes om visgraatlaminaat te leggen tot extra brede planken en zelfs diverse tegelformaten. Ook in de afwerking is enorm veel variatie toe te passen. Zo zijn er laminaattegels met een natuursteen-, beton-, leisteen- of marmerlook. De kwaliteit van het laminaat is tegenwoordig van dermate goede kwaliteit dat iedereen het met de juiste instructies en het juiste gereedschap gemakkelijk zelf kan leggen.
PVC of vinyl
De PVC vloer heeft de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt in onze woningen. Je kan een PVC vloer het beste omschrijven als een vloer die bestaat uit stroken of tegels van polyvinylchloride; ook wel vinyl of PVC genoemd. Er is dus eigenlijk geen verschil tussen PVC en vinyl, alleen wordt in de volksmond met vinyl vaak een kamerbrede vinylvloer bedoeld en met PVC een vloer van stroken of tegels. Het design van een PVC vloer lijkt vaak sprekend op een echte houten of stenen vloer, maar je kan er iedere gewenst ontwerp op kwijt. Een PVC vloer is een stuk sterker dan bijvoorbeeld laminaat en gaat jarenlang mee. Door de goede slijtlaag zullen er nauwelijks grove beschadigingen ontstaan. Dankzij het gladde oppervlak kan de vloer goed tegen vocht en is deze makkelijk te verzorgen. Onderhouden kan eenvoudig door regelmatig te stofzuigen of dweilen zonder reinigingsmiddel. Een ander groot voordeel is de geluiddempende werking. Wanneer je in een tussen- of etagewoning woont, is deze vloersoort dus erg geschikt.
Kurk
Kurk is een echt natuurproduct. De kurk die wordt gebruikt voor het maken van kurkvloeren komt voornamelijk uit Spanje en uit Portugal (Algarve). Portugese kurk heeft over het algemeen de beste kwaliteit. Dit geldt zeker voor de soort die in de Algarve geoogst wordt. Dit komt door de constante weersomstandigheden en de vruchtbare grond in combinatie met hoge temperaturen. Het materiaal wordt gewonnen uit de bast van de kurkeik. Een kurkvloer is nagenoeg op ieder ondergrond aan te brengen en meestal wordt de ondervloer van te voren vakbekwaam geëgaliseerd zodat de kurkvloer er netjes strak in komt te liggen. De kurktegels worden met een contactlijm op de vloer verlijmd en een kurkvloer moet 3 maal worden afgelakt met een lak die bij de desbetreffende kurksoort hoort. Qua afwerking kan je het zo gek niet bedenken of het is mogelijk met een kurkvloer. Bovendien is een kurkvloer geschikt voor elke ruimte in huis. Naaldhakken, knoeien met water, koffie of limonade? Een kurkvloer kan er allemaal ertegen.
Een goed advies is goud waard
Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.