Een smeervloer?

Wat zijn de voor- en nadelen

Ben je een smeervloer aan het overwegen? Dan ben je waarschijnlijk de voor- en nadelen tegen elkaar aan het afwegen. Waarom kun je het best kiezen voor een smeervloer? En wanneer kun je het beter niet doen? Laten we de voor- en nadelen eens tegenover elkaar zetten.

Wat is een smeervloer?

Een smeervloer noemen we ook wel eens een cementdekvloer. Dit is de vloer die bovenop de draagvloer komt te liggen. De smeervloer heeft zijn naam te danken aan hoe deze wordt aangebracht: door te smeren. De vloer moet uiteindelijk zo glad zijn als een biljartlaken. Om dat te bereiken, moet er een egale ondergrond zijn. Anders je bobbels.

Veel doe-het-zelvers denken dat ze zelf wel een smeervloer kunnen leggen. Maar in de praktijk blijkt dat toch een hele klus. En je hebt geen marge om fouten te maken: gaat er iets fout, dan moet de hele vloer er weer uit. Daarom kun je de vloer beter in een keer goed laten leggen en samenstellen door een specialist.

Waarom kiezen voor een smeervloer?

Een cementdekvloer wordt vaak gemaakt van zand. Daardoor kan het goed onder afschot gelegd worden. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een gietvloer. Een vloer onder afschot is noodzakelijk in bijvoorbeeld een badkamer. Daar moet het water kunnen aflopen.

Een smeervloer is ook een goede ondergrond voor de eindvloer. Voor een mooie eindvloer kun je bijvoorbeeld kiezen voor tegels, pvc of kunststof. De cementdekvloer zorgt ervoor dat de eindvloer een oogverblindend effect heeft.

Daar komt nog bij dat je vrijwel overal een dergelijke vloer kunt storten. Het is namelijk ook geschikt voor vochtige ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer.

Waarom geen smeervloer kiezen?

Zijn er alleen maar voordelen? Nee. Er zijn ook nadelen aan een smeervloer. Zo is deze soort vloer minder elastisch. Bovendien moet het smeren handmatig gebeuren, waardoor het arbeidsintensief en zwaar werk is. Dat resulteert in kosten. Daar komt nog bij dat de droogtijd langer is dan bij een gietvloer.

Uiteindelijk is een smeervloer wel de moeite waard. En een smeervloer laten leggen door een specialist is z├ęker de moeite waard. Zoals gezegd is het veel werk en moet het meteen goed gebeuren. Niet echt een klus voor een doe-het-zelver, dus.

Waar kun je een smeervloer gebruiken?

Een smeervloer kun je in verschillende ruimtes laten leggen. Denk bijvoorbeeld als standaardvloer voor in het woonhuis, voor in de badkamer, in gebouwen of bij bedrijven. Je kunt het gebruiken als je de oude vloer wilt vernieuwen, of als je een vloer over de vloerverwarming wilt aanleggen. Het duurt ongeveer een dag om de vloer te storten.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloerentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist