Een PVC of een laminaat vloer.

Belangrijke verschillen

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor in jouw woonkamer, slaapkamer of badkamer? En twijfel je tussen een PVC vloer of een laminaat vloer? In dit artikel leggen we het verschil tussen beide vloeren uit. Het kiezen van de perfecte vloer is namelijk een belangrijke stap. Je wilt immers een vloer die past bij jouw stijl en jouw manier van leven. Na het lezen van dit artikel weet jij vast en zeker welke vloer het beste bij jou past.

PVC vloer of laminaat vloer: belangrijke verschillen

1.Materiaal

Een PVC vloer wordt gemaakt van kunststof, het zogenaamde polyvinylchloride. Maar de vloer is bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden. Een laminaat vloer wordt gemaakt van hout en kunststof. Het bestaat uit enkele lagen samengeperst hout. De bovenste laag is een slijtvaste laag van kunststof. 

2.Vloerverwarming

Beide vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Maar wil je optimaal rendement van je vloerverwarming? PVC geleidt de warmte beter dan hout. Een PVC vloer geeft de warmte van vloerverwarming daardoor sneller af.

3.Krasbestendigheid

Beide vloeren zijn geschikt voor intensief gebruik. Een laminaat vloer heeft echter een harde anti-kras laag en is hierdoor minder gevoelig voor krassen. PVC heeft ook een sterke slijtlaag, maar in vergelijking met laminaat is een PVC vloer iets minder bestand tegen krassen. Maar er zijn ook PVC vloeren verkrijgbaar met een unieke toplaag die kras- en vlekkenbestendig is. Daarom is het belangrijk om je goed te laten voorlichten!

4.Waterbestendig

Een PVC vloer heeft een waterbestendig kliksysteem. Doordat de vloer is gemaakt van kunststof is deze 100% waterafstotend. Deze vloer is daarom ideaal voor keukens en badkamers. Het geperste hout van het laminaat kan minder goed tegen water. Een spatje water is geen enkel probleem. Staat er langdurig veel water op een laminaat vloer dan kan het laminaat uitzetten. Wel zijn er laminaat vloeren verkrijgbaar die dankzij een speciale afwerking 100% vochtbestendig zijn.

5.Geluiddempend

Een PVC vloer is gemaakt van zachter materiaal dan een laminaat vloer. Hierdoor is een deze vloer warm, zacht en geruisloos. Bij een laminaat vloer zul je eerder geluid horen. Maar in combinatie met de juiste ondervloer kun je het geluid dempen.

Het kiezen van de perfecte vloer is niet makkelijk. Maar nu je de verschillen kent tussen een PVC vloer en een laminaat vloer kun je wellicht een betere afweging maken. Heb je toch nog vragen? Een specialist helpt je graag bij het vinden van een vloer die past bij jouw wensen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloerentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist