3 tips als je nadenkt over een verbouwing

Vloerverwarming

Denk je na over een verbouwing? Misschien zie je door de bomen het bos niet meer. Het begon waarschijnlijk met één idee, en nu denk je na om je hele woning te verbouwen. Je verliest de focus. Of misschien weet je heel goed wat je wil, maar loop je vast bij het bedenken van de bouwplannen. Dit zijn 3 tips om je weer op het juiste spoor te krijgen.

Kijk naar de mogelijkheden

Wanneer je wilt gaan verbouwen, is het belangrijk om kritisch te kijken naar de mogelijkheden. Wat zou er kunnen in je huidige woning? Wat zal dat gaan kosten? En vooral belangrijk: wat moet het eindresultaat worden? Misschien weet je wel dat je een aanbouw wilt hebben, maar weet je nog helemaal niet hoe die eruit moet gaan zien. Het is heel belangrijk het einddoel al voor ogen te hebben.

Laat een bouwtekening maken, laat een constructieberekening maken. Dan kom je erachter hoe je het meeste uit je verbouwing haalt. Bovendien kom je dan minder snel voor verrassingen te staan. Je weet al wat er tegen kan zitten en voorkomt dat je later aanpassingen moet maken.

Ontdek de huidige staat van jouw huis

Kijk eens goed naar de huidige staat van de woning. Waar moet je rekening mee houden bij de verbouwing? Zijn er zaken die tegen kunnen zitten? Moet je mogelijk eerst bepaalde problemen oplossen, voordat je kunt beginnen met verbouwen?

Een voorbeeld: je wilt vloerverwarming gaan aanleggen. Terwijl je je huis kritisch inspecteert, kom je erachter dat de vloer niet helemaal mooi strak is. Het huis is misschien al zo lang geleden gebouwd, dat het proces van egaliseren er toen nog heel anders uitzag. Om vloerverwarming aan te leggen, heb je wel een egale (onder)vloer nodig. Je moet dan dus gaan egaliseren voor vloerverwarming, met de kennis van nu. Dat kun je het best door een vakman laten doen.

Zelf doen of laten doen?

Daarmee komen we ook aan bij de laatste tip: of je zelf de verbouwing wilt doen, of je liever vakmensen in de arm neemt. Het lijkt voor veel mensen goedkoper en voordeliger om zelf te gaan klussen, maar als je weinig kluservaring hebt, is dat geen goed idee. Misschien heb je ook simpelweg te tijd niet om zelf te verbouwen.

Kies je ervoor om de verbouwing te laten doen, dan is het belangrijk dat je tenminste drie offertes aanvraagt, bij drie verschillende aannemers. Selecteer de juiste aannemer niet alleen op prijs. Lees ook even de recensies over de aannemer, en stel vragen die kundigheid kunnen aantonen. Zo weet je welke aannemer echt het voordeligst is.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloerentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist