Woning beschermen tegen brand en inbraak

waar kun je aan denken?

Het zijn misschien wel de vervelendste dingen die je kunt meemaken bij je woning: brand of inbraak. Je hoopt uiteraard dat dit nooit het geval gaat zijn. Echter kun je dit niet volledig uitsluiten. Hoe kun je je woning het best beschermen tegen brand of inbraak? Lees verder voor tips.

Kluis

De eerste tip is zowel relevant bij brand als inbraak. Het betreft niet zozeer de bescherming van je woning, maar wel van je belangrijkste spullen: gebruik kluizen om spullen in te bewaren. Van elektronica tot geld, van persoonlijke documenten tot sieraden. Je kunt het allemaal een plekje geven in een kluis. Er zijn speciale brandwerende kluizen te vinden, die bescherming bieden tegen de risico’s van brand- en waterschade. Mocht er dan toch iets naars gebeuren, dan ben je in ieder geval niet al je dierbare spullen kwijt.

Brandalarm

Je hebt het zelf niet altijd direct door als er brand ontstaat. Of wellicht ben je niet eens thuis. Een brandalarm biedt uitkomst: zo’n alarm gaat al gauw af als er rookvorming is. Hang daarom een brandalarm op, het liefst op meerdere plekken in huis. En vervang de batterijen tijdig.

Dak

Hoewel het niet vaak meer voorkomt, willen we het toch benoemen: ook het dak bij je woning speelt een rol bij de veiligheid. De meeste daken zijn vrij veilig. Er is echter een uitzondering: het rieten dak, zoals je bijvoorbeeld bij boerderijen en landhuizen ziet. Er zijn al veel flinke branden uitgebroken bij woningen met rieten daken, waarbij de brand zich snel kan verspreiden.

Isolatie

Hoe je de verspreiding van brand in de woning kunt verminderen? De juiste isolatie kan hier een rol in spelen. Zo is er brandwerende isolatie verkrijgbaar, evenals brandvertragende isolatie. Met deze vorm van isolatie kan brand bijvoorbeeld moeilijker van de ene in de andere kamer terechtkomen. Het is voor de veiligheid dus absoluut de moeite waard om dergelijke isolatie te laten plaatsen.

Sloten

Er zijn ook verschillende manieren om je woning tegen inbraak te beschermen. De belangrijkste tip: zorg voor goede sloten. En gebruik ze ook daadwerkelijk. Laat de achterdeur nooit los. Zet de voordeur op dubbelslot. En denk ook aan sloten bij de ramen. Je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen. Een inbreker staat namelijk sneller binnen dan je denkt.

Alarm bij inbraak

Een goede manier om inbrekers af te schrikken? Plaats een alarm in je huis. Zet dit alarm in ieder geval aan als je niet thuis bent of op vakantie gaat. Van zo’n hard geluid schrikken de inbrekers – en maken ze dat ze wegkomen.

Verlichting

Verlichting is ook ideaal om inbrekers weg te jagen. Installeer zowel bij de voor- als de achterdeur een lampje dat automatisch aanspringt als je langsloopt. Of denk aan automatische verlichting binnenshuis. Dit kun je op afstand besturen als je op reis gaat, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is. Een goede truc!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Veilig wonen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist