Veilig en slim door het leven gaan doe je met een smart lock

Smart lock: wat is het en wat kun je ermee

Veilig en slim door het leven gaan doe je met een Bold Smart Lock. Maar wat is een smart lock precies en hoe werkt deze eigenlijk? Een smart lock betekent ook wel ‘slim slot’ en is een elektrisch slot. Deze sloten kunnen automatisch worden ontgrendeld en weer worden vergrendeld. Ze zijn in diverse soorten en maten verkrijgbaar. In dit artikel vertellen we je hoe een smart lock precies werkt en wat de verschillende voordelen hiervan zijn. Lees snel verder voor meer informatie.

Hoe werkt een smart lock?
Een smart lock lijkt veel op een traditioneel slot, maar hier is echter geen sleutelgat in te vinden. In de smart lock zit een digitale knop. Deze knop is verbonden aan de smart lock, welke voorzien is van een chip. De smart lock kan enkel worden geopend als de juiste sleutel zich in de buurt bevindt. Dit hoeft niet zozeer een echte sleutel te zijn, maar kan ook een smartphone zijn, een afstandsbediening, een druppel of een code die wordt ingetoetst. Slimme sloten worden al lang ingezet binnen de zakelijke markt en binnen het toerisme. Denk bijvoorbeeld aan het openen van de hotelkamer met een speciaal pasje met chip erin. Dit digitale slot werkt hetzelfde als een smart lock die met de smartphone geopend kan worden.  Een pasje moet echter wel dicht bij je in de buurt zijn om de hotelkamer te openen. Met een smartphone kun je de smart lock zelfs vanaf een afstandje openen, hetzij je hier wel internetverbinding voor nodig hebt.
 

Wat zijn de voordelen van smart locks?
Smart locks hebben diverse voordelen te bieden. Zo zijn er diverse sloten verkrijgbaar die over het Politie Keurmerk Veilig Wonen beschikken. Dit betekent dat de sloten vanwege een speciale encryptieverbinding moeilijker te kraken zijn. Normale sloten zijn sneller open te maken dan sloten met een lastige code. Verder hebben smart locks de volgende voordelen te bieden: 

- Smart locks zijn eenvoudig vanaf een afstand te bedienen. Denk bijvoorbeeld aan via de smartphone, waardoor je iemand toegang kunt geven tot je huis als je zelf niet aanwezig bent.
- Wanneer de het pasje, de druppel of de sleutel verliest, is deze meteen te blokkeren, waardoor de sleutel buiten werking treedt. Dit kan niet met een normale sleutel.
- De smart lock is een uitkomst als je je sleutels regelmatig vergeet. Je hoeft niet meer je sleutels mee te nemen, want je smartphone is voldoende om de deur te openen.
- Een slim slot weet wanneer de deur geopend en gesloten is, wat bijdraagt aan een hogere mate van veiligheid
- Smart locks kunnen op vrijwel elke soort deur, waardoor er diverse slimme sloten in verschillende prijsklassen te vinden zijn. Voor ieder is er dus een geschikt slot voorhanden.

Ook een smart lock proberen? Een smart lock kopen bij Bold is dan zeker een goed idee!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Veilig wonen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist