Een veilig en toegankelijk huis voor ouderen

veilig wonen is meer dan beveiligen

We worden natuurlijk allemaal ouder. Voor sommigen kan het ouder worden betekenen dat we moeten leren leven met fysieke beperkingen en nieuwe dagelijkse uitdagingen. Veel mensen willen natuurlijk zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, maar het kan een uitdaging zijn om een huis veilig en comfortabel te maken voor ouderen. In dit artikel gaan we dieper in op verschillende praktische tips die kunnen helpen om een huis toegankelijk voor ouderen te maken.

Meubels

Om te beginnen kan je kijken naar de meubels. Er zijn verschillende soorten meubels die zowel comfort als gemak bieden aan oudere mensen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een sta op stoel, die je helpt met zitten en opstaan, een heerlijke relax fauteuil of een massagestoel. Deze stoelen ondersteunen het lichaam en zorgen ervoor dat je in de juiste houding kunt zitten. Dit kan de druk op gewrichten verlichten waardoor pijn kwaaltjes kunnen verbeteren en worden voorkomen. Verder zorgt de sta op stoel uiteraard voor extra veiligheid bij het zitten en opstaan en zo helpen voorkomen dat je valt. Voor meer meubels die je kunnen ondersteunen en extra zitcomfort bieden kan je kijken op https://meubelzorg.nl/.

Verwijder drempels

Verder zijn er meer kleine aanpassingen die je kunt doen in je huis. Zo kun je bijvoorbeeld de drempels verwijderen of verlagen. Deze kunnen namelijk voor vervelende struikel ongelukken zorgen. Het is dus handig om hoge drempels te verwijderen of drempelhulpen te installeren. Je kunt deze tip ook goed toepassen in de douche. Zo kun je een inloop douche nemen. Bij een inloop douche ontbreekt de drempel en kan je gemakkelijk in en uit de douche lopen.

Zorg voor voldoende verlichting

Een andere tip is om voor voldoende verlichting te zorgen. Wanneer het huis van binnen en van buiten goed verlicht is, kan je in de avond of in de nacht goed zien waar je loopt en zo voorkomen dat je over iets struikelt. Je kunt dus bijvoorbeeld meerdere kleine lampjes op kasten plaatsen, of bijvoorbeeld gebruik maken van nachtlampjes die aan gaan wanneer deze beweging detecteert.

Plaats handgrepen en steunen

De laatste tip die wij voor je hebben, is om handgrepen en steunen te installeren.  Deze kan je bijvoorbeeld installeren in het toilet of in de badkamer, waar het glad kan zijn. Dit kan helpen bij het opstaan en zitten en zal voorkomen dat je valt.

Met verschillende aanpassingen in huis kun jij je huis een stuk veiliger en toegankelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een sta op stoel, het verwijderen van drempels, het plaatsen van nachtlampjes en handgrepen aan de muur.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Veilig wonen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist