3 manieren om je huis zo veilig mogelijk te maken

tegen inbraak

Een inbraak kan een traumatische ervaring zijn. Een persoon die je niet kent dringt zomaar je woning binnen. Vervolgens neemt de inbreker waardevolle spullen mee en kan hij of zij uit paniek ook nog gewelddadig worden. Je hoopt dat je het nooit mee hoeft te maken, maar zonder beveiliging zijn inbrekers eerder geneigd om een poging bij jou te wagen. Om ervoor te zorgen dat ze jouw huis overslaan, zijn er drie manieren om jouw huis zo inbraakveilig mogelijk te maken.

Maak gebruik van een meerpuntssluiting

Een normaal slot wordt maar op één punt beveiligd. Om je woning stukken veiliger te maken, kun je het beste een meerpuntssluiting plaatsen. Zoals de naam al zegt heeft een meerpuntsslot op meerdere plekken een vergrendeling. Dit maakt het voor inbrekers stukken lastiger om jouw huis binnen te komen. Bovendien kost het erg veel tijd om meerdere sloten te forceren. Het risico neemt daardoor voor een inbreker behoorlijk toe. 

Kun je een meerpuntssluiting zelf plaatsen?

De werking van een meerpuntssluiting slot is afhankelijk van de montage. Met andere woorden; je kunt een super veilig slot aanschaffen maar als deze niet op de juiste manier wordt gemonteerd, heb je er niks aan. Een meerpuntssluiting plaatsen is een zeer secuur klusje dat niet iedereen kan. Als je jouw woning dus wilt beveiligen tegen inbraak, dan laat je een meerpuntssluiting plaatsen door een expert.

Een anti kerntrek vergroot de veiligheid

Veel inbraken worden via de kerntrekmethode gedaan. Om te voorkomen dat deze methode in de toekomst nog toegepast kan worden, is er sinds 2016 een kerntrekbeveiliging verplicht voor nieuwbouwwoningen. De nieuwste woningen hebben dus al een anti kerntrek. Als je een wat oudere woning hebt, is het sterk aan te raden om een anti kerntrek te laten plaatsen. Het is een investering waarmee je de kans behoorlijk verkleint dat er bij jou wordt ingebroken. 

Plaats camera’s

Naast het goed beveiligen van de deuren is het ook verstandig om camera’s rondom je woning te plaatsen. Ten eerste schrikt dit inbrekers af en is de kans daardoor groot dat ze niet bij jou zullen inbreken. Ten tweede leveren camera’s het voordeel op dat er bij een inbraak, de inbrekers goed op beeld staan. De kans dat de inbrekers dan worden gepakt door de politie, is stukken groter.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Veilig wonen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist