Zo kun je je tuin een nieuw

leven in blazen

Tijdens de donkere wintermaanden is het niet gek als je tuin geen prioriteit heeft, maar zodra de lente aanbreekt en het weer tijd is om buiten te zitten, kan je tuin ook wel een update gebruiken. Leg bijvoorbeeld een moestuin aan via zadenkopenonline.nl, kies een aantal exotische planten uit om je tuin een bijzondere uitstraling te geven… de mogelijkheden zijn eindeloos! In dit artikel gaan we verder in op de mogelijkheden om je tuin helemaal klaar te maken voor de warme zomerdagen.

Tegels, of toch gras?

Heb jij een tuin die vol ligt met tegels? Het is een erg makkelijke manier om de buitenruimte van je huis te onderhouden, maar tegelijkertijd is het niet altijd even inspirerend. Zo kun je in plaats van tegels kiezen voor gras, maar ook een grastapijt of kunstgras is een optie als je geen tijd hebt om je tuin te onderhouden. Wil je toch graag vasthouden aan tegels? Kies dan voor een nieuwe kleur, of vervang je tuintegels eens voor keramiek of houten tegels, zodat je zonder al te veel moeite alsnog een compleet andere sfeer creëert.

Kijk naar je meubels

Het meubilair kan je tuin maken of breken. Zo doet een versleten tuinstoelenset sterk afbreuk aan je tuin, dus het kan geen kwaad om te investeren in een nieuwe tafel. Ga eens voor anders dan anders, wat dacht je van een picknicktafel met lampjes, of een hangmat in je tuin? Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt! Wil je je tuinmeubels niet gelijk volledig vervangen, maar wel opknappen? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je meubels te beitsen en een nieuw likje verf te geven. Zo ben je niet veel geld kwijt, maar zien je meubels er alsnog uit als nieuw.

Besteed aandacht aan de details

Hoewel de meubels al voor veel veranderingen zorgen, maken de details je nieuwe tuin pas echt af. Als je je tuin een make-over wilt geven, is het dus belangrijk om op de decoraties te letten. Zo kun je je tuin volledig in wintersferen brengen met een lichtjesslinger, of zet een vogelhuisje neer voor nog meer leven in de tuin. Ook wanneer je je meubels niet wilt of kunt vervangen, kun je kiezen voor nieuwe kussens. Met kleine veranderingen kun je op deze manier toch zorgen voor een geheel nieuwe tuin.

Plant zaadjes in de tuin

Een van de leukste manieren om je tuin wat op te vrolijken is door middel van planten. Zo kun je een moestuintje beginnen of biologische zaden kopen om bloemen of planten in je tuin te laten groeien. Het fijne aan planten is dat de keuze eindeloos is, dus je kunt kiezen voor een variatie aan exotische planten, maar ook een bloemenbed met tulpen of narcissen is mogelijk. Met een moestuintje heb je gelijk een reden om lekker veel tijd buiten door te brengen en actief bezig te zijn. Zo kun je je eigen gewassen planten en genieten van allerlei groenten en fruit uit eigen tuin.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist