Zo breng je de Zuid-Franse charme

naar je eigen Nederlandse tuin!

De zon gaat onder, overal zoemen de bijen, vrolijke bloemen kleuren de tuin en er heerst een oase aan rust: niets gaat op tegen de prachtige tuinen in Zuid-Frankrijk. Hoewel je natuurlijk een vakantiehuis kan kopen in deze regio, is dat niet voor iedereen weggelegd. Toch hoeft dit niet te betekenen dat je je eigen tuin niet kan transformeren in een mediterrane sfeer, net alsof je in een huis in Frankrijk bent. Lees snel verder voor de beste tips hoe jij je tuin kan transformeren!

Nooit teveel bloemen
Wie plaatjes opzoekt van Franse tuinen ziet al snel een afbeelding met een overvloed aan vrolijke bloemen. Weelderige bloemenpracht is een belangrijk kenmerk van de Franse pracht, wat betekent dat je een zorgvuldige keuze zal moeten maken in het tuincentrum. Planten die bijvoorbeeld niet kunnen ontbreken in de tuin zijn lavendel, rozemarijn, cipressen of oleander. Naast de prachtige kleur, ruiken deze planten ook heerlijk waardoor meerdere zintuigen worden geprikkeld met de Zuid-Franse sfeer. Door verschillende perken in te richten met deze bloemen, heb je de eerste belangrijke stap gezet.

Een intieme rustplek in je tuin
Zuid-Frankrijk staat bekend als dé plek voor iedereen die op zoek is naar rust en heerlijk relaxen. Daarom is een volgende belangrijke tip voor je tuin om een plek in te richten waar je je goed kan terugtrekken in het heerlijke loungeset van tuinmeubelen. Dit gezellige hekje kan je inrichten met bijvoorbeeld terracotta potten, een standbeeld en een houten bankje. Door deze elementen enigszins willekeurig neer te zetten, ontstaat er een tuin die er niet gemodelleerd uit ziet. Een georganiseerde chaos, een aangeharkte tuin maar de natuur de gang laten gaan, is precies wat past bij een Zuid-Franse tuin. Laat je hierbij gerust inspireren door plaatjes op het internet.

Een sfeervolle eetplek
Verder is het een goed idee om diverse tuinstoelen aan te schaffen voor als er gasten langskomen. Zuid-Franse tuinen zijn namelijk ook de plek om lange dineravonden te houden en met hoe meer mensen je dit doet, hoe gezellig het wordt. Zorg dus voor een lange tafel, waar je een mooi tafelkleed overheen kan leggen en die je kan aankleden met mooie servies. Gerechten als ratatouille, uiensoep en madeleines kunnen op zo een avond niet ontbreken op de menukaart. Door ook kleine menukaartjes en lavendel op de tafel te zitten kan je de eetplek ook nog leuker aankleden. Voortaan leef jij in je eigen Zuid-Franse tuin!

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist