Buitenverlichting

praktisch & stijlvol

Steeds meer mensen installeren buitenverlichting in hun tuin. Dat komt niet alleen omdat buitenverlichting gewoon een onderdeel is van het inrichten van een tuin. Het is veel meer dan dat: de buitenverlichting is praktisch, handig en mooi als decoratie. Wanneer je kiest voor de juiste typen tuinverlichting, is het een prachtige toevoeging aan je tuin!

Buitenverlichting verjaagt inbrekers

Het is geen fabeltje dat verkopers ophangen om je ergens van te overtuigen. Statistieken laten duidelijk zien dat inbrekers een sterke voorkeur hebben voor woningen zonder buitenverlichting. Vooral verlichting met bewegingssensoren wordt al buitengewoon vervelend ervaren, want het valt meteen op dat er iemand in de tuin is. Zo wordt de aandacht getrokken van de bewoners, buren of eventuele voorbijgangers. Die in het licht ook nog eens duidelijker de inbreker kunnen zien en herkennen.

Tuinverlichting voorkomt ongelukken

Jaarlijks zijn er honderden ouderen die vallen in het donker. Dat gebeurt met name in de tuin, wanneer ze bijvoorbeeld struikelen over een losliggende tegel. Ook hier bewijst de statistiek dat dit vele malen minder vaak gebeurt wanneer een tuin goed verlicht is. Ouderen kunnen vaak langer thuis wonen als ze de juiste maatregelen treffen, zoals goede verlichting. Fatsoenlijke verlichting van tuinpaden, terrassen en bij de voor- en achterdeur kan veel narigheid voorkomen. Bovendien is het ook gewoon heel praktisch om te kunnen zien wat je doet, om de huissleutel te vinden bijvoorbeeld.

Langer in de tuin zitten met buitenverlichting

Buitenverlichting heeft nog een extra voordeel: je kunt een stuk langer buiten genieten van de tuin. Als het ’s avonds begint te schemeren, maar de temperatuur is nog aangenaam, is het heel gezellig om te genieten van sfeervolle tuinverlichting. Er zijn verscheidene types tuinverlichting die dit doen, maar met name wandlampen en vloerlampen worden hiervoor gebruikt. Uiteraard kun je ook je overkapping of veranda voorzien van gezellige, sfeervolle lampen.

De tuin bekijken in de winter

In de winter kom je minder buiten. Maar toch kun je ook vanuit je huis genieten van je tuin. Zeker wanneer je mooie tuinverlichting hebt geïnstalleerd die de tuin op haar voordeligst laat zien. Er is speciale verlichting om de aandacht te vestigen op bepaalde objecten. Bijvoorbeeld een mooie oude appelboom, een standbeeld, fonteintje of vijver is prachtig om te verlichten. Zo kun je ook als je niet in de tuin zit, er toch van genieten.

Tuinverlichting als eyecatcher

Er zijn heel veel soorten tuinverlichting. De verlichting die gebruikt wordt om objecten te verlichten is vaak zelf heel onopvallend aanwezig. Maar er zijn ook veel soorten tuinverlichting die fungeren als eyecatcher. Prachtige wandlampen aan de muren of schuttingen bijvoorbeeld. Maar er zijn ook mooie lampen voor langs de paden of in de borders. Je vindt allerlei stijlen en vormen tussen de online tuinverlichting van betere websites zoals Lampenonline.com.

Het aanschaffen van tuinverlichting kun je om heel veel verschillende redenen doen. Je kunt simpele verlichting aanschaffen uit praktische overwegingen, maar ook juist kiezen voor decoratieve verlichting om extra stijl en sfeer in de tuin te brengen. Buitenverlichting kan zowel stijlvol als praktisch zijn!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinverlichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist