Vijf tips om je gazon er weer helemaal mooi bij te hebben liggen

is jouw gras groener dan van de buren

Help, mijn gazon is naar de knoppen. Je kent het vast wel als je in je tuin een gazonnetje hebt – paardenbloemen tussen het gras, hardnekkige brandnetels aan de graskant en modderig mos op bepaalde plekken. Of je gazon is juist helemaal geel na een heftige zomer met weinig regen. Het is een en al ellende en er is geen redden meer aan. Althans, dat is wat je nu denkt. Toch zijn er genoeg manieren om je gazon te redden van de ondergang. 

Onderhoud het gras wekelijks

Het is verstandig om wekelijks met je gazonnetje bezig te zijn. Je kunt de randen netjes afsteken, het gras mooi maaien en ervoor zorgen dat er bijvoorbeeld geen molshopen komen. Ook is het onderhoud in het voorjaar iets wat niet vergeten mag worden. Hou het grasveld mooi vlak, zodat de maaier er beter overheen kan komen. Zelfs al ga je op vakantie, is het beter om iemand te vragen het gras te maaien.

Ga ouderwets maar onkruid trekken

Het is geen populaire taak, maar toch is het soms goed om ouderwets onkruid te gaan trekken. Verwijder het mos, haal de paardenbloemen uit het gras en als er een beetje doffe plekken zijn, kun je ervoor kiezen om het veldje opnieuw in te zaaien. Ook als het gras erg dor en dood is, dan kun je ervoor kiezen om een gedeelte weg te halen en opnieuw met een mat te bedekken. Het is een taak waar je even zoet mee bent, maar je zult zien dat het helpt.

Koop een goede grasmaaier

Het aanschaffen van een goede grasmaaier is zeker een aanwinst voor je tuin. Als je het gras regelmatig maait – een of twee keer in de twee weken – dan is de kans dat het gras gezond blijft veel groter. Als je het een keer twee of drie maanden laat staan en dan maait, dan heb je het gevecht namelijk al verloren. Het gazon zal nooit meer hetzelfde zijn, maar zal dikke, gele grassprieten vertonen. Dat is iets wat je niet wil.

Koop een set aan sproeiers

De zomers worden steeds heter, langer en droger en het is dus helemaal niet gek om een speciale sproeier aan te schaffen. Het irrigeren van je grasveld is vaak de enige manier om het groene gras mooi te houden en te redden van een kapitaalintensieve ingreep. Je kunt uiteraard veel verschillende soorten bestellen, in allerlei soorten en maten. Kijk eens op de website!

Opnieuw inzaaien of matten

Als het andere allemaal niet lukt, dan kun je altijd nog de keuze maken om het grasveld opnieuw in te laten zaaien of om matten te laten leggen. We raden je wel aan om je goed in te lezen voordat je dit (zelf) aan gaat pakken. Zorg dat de ondergrond beter is dan de vorige keer. Zorg er ook voor dat je grasveldje niet verder wegzakt en nog modderiger wordt dan de vorige keer. Doe het goed en je zult je grasveld niet meer terug herkennen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinonderhoud?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist