Tuinmonitor 2021

de toekomst van robots in de tuin

Meer dan 40% van de Nederlanders denkt binnen niet al te lange tijd het grasmaaien uit te gaan besteden aan een robotmaaier. Driekwart van de mensen hoopt dat we in de nabije toekomst nog veel meer hulp krijgen van robots in de tuin. Als het kon, zouden zij het sproeien, onkruid wieden en vegen het liefst nu al overlaten aan een tuinrobot. Dit zijn enkele uitkomsten van het online onderzoek dat Robomow onlangs uitvoerde om erachter te komen hoe Nederlanders de tuin van de toekomst zien.

Als het aan de respondenten ligt komen er, behalve robotmaaiers, dus meer robots een handje helpen in de tuin.  De voornaamste redenen zijn tijdsbesparing en gemak. Voor 27% van de vrouwen, tegenover 14% van de mannen, is het ook een voordeel dat zij minder hulp hoeven te vragen van anderen. De tuin sproeien staat bovenaan het lijstje om door een robot te laten doen, gevolgd door onkruid wieden. Op de derde plaats staat vegen bij mannen en blad blazen bij vrouwen.

Robotmaaier
Steeds meer gazons in Nederland worden al gemaaid door robotmaaiers, ruim 10% van de tuinbezitters heeft er zelfs al een. Dit zal in de toekomst alleen maar meer worden, zo blijkt uit de reacties. Meer dan de helft van de mensen tot 50 jaar denkt over niet al te lange tijd een robotmaaier te hebben. Van oudere respondenten is 33% van plan het gazon bij te gaan houden door een robot. Zij geven wel aan dat een gemakkelijke installatie belangrijk is. De meest genoemde redenen om een robotmaaier te nemen zijn de tijdsbesparing, het gemak en het feit dat grasmaaien lichamelijk veel energie kost.

Domotica
In huis worden ook al meer en meer apparaten op afstand bediend. Van de deelnemers aan het onderzoek maakt gemiddeld 58% al gebruik van domotica, van de mensen tot 50 jaar zelfs al 70%. Zo worden vooral het licht, de verwarming en de bewaking op afstand bediend. Een kleinere groep maakt ook gebruik van een robotstofzuiger en bedient het slot van de deur met een app.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinmachines?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist