Robotmaaier

de voor- en nadelen

De robotmaaier, een leuke uitvinding die je werk uit je handen neemt zodat je meer tijd over hebt voor de leuke dingen. Wij zetten hier de voordelen op een rijtje:

Voordelen:
De luxere modellen doen echt alles automatisch! Zelfs het opladen
Vaak stiller dan een normale grasmaaier
Waterbestendig, zo werken de meeste modellen gewoon in de regen
Je hoeft niet eens thuis te zijn om je gras te laten maaien

Nadelen
Wanneer je grote gaten in de tuin hebt, kan hij wel eens vastlopen
De goedkopere varianten laden vaak niet automatisch op
Opletten met kinderen en huisdieren

Programmeren
Een robotmaaier kan je makkelijk instellen op de dagen en tijden dat je het gras wil laten maaien. Ook kan je aangeven hoeveel tijd de maaier besteed aan maaien van het gras. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om de maaier handmatig te activeren.

Maaipatroon
De meest robotmaaiers volgen een willekeurige route door het gazon tot de interne sensoren opmerken dat al het gras gemaaid is. Daarnaast zijn er ook maaiers die, de eerste keer dat ze aan het werk worden gezet, eerst een verkenningsrondje maken. Tijdens deze tocht wordt een efficiënt lijnenpatroon uitgewerkt zodat hij snel klaar is. Tijdens toekomstige maaibeurten wordt dan steeds dit lijnenpatroon gevolgd. Er zijn ook maaiers die, mocht het gras te hoog staan, een spiraalvormig patroon volgen. Je zet de maaier dan midden op het gazon en vanaf hier zal het zich in steeds groter wordende cirkels naar de tuingrenzen toewerken.

Wat te doen voordat je hem kan gebruiken?
Bijgeleverd bij de meeste robotmaaiers zit een draad die je om je tuin heen kan spannen die aangeeft wat het maaigebied is. Dit is iets wat je eenmalig moet doen maar max een uurtje in beslag zal nemen. Lees hiervoor de gebruiksaanwijzing of een youtube instructievideo. Tegenwoordig zijn er ook al robotmaaiers waarbij de draad niet meer nodig is maar deze maaiers zijn nog een beetje in een test fase en zijn nog niet 100% geoptimaliseerd.

 

Kijk voor meer informatie op https://www.verbouwkosten.com/robotmaaier/.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinmachines?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist