Husqvarna NERA robotmaaiers

Grasmaaien via satelliet

De Zweedse tuinspecialist Husqvarna, uitvinder van de robotmaaier, introduceert in het voorjaar van 2023 het revolutionaire NERA. Een lijn van Automowers die werken zonder grensdraad. Dankzij een satellietnavigatiesysteem blijft de robotmaaier op het gazon en zorgt dat elk grassprietje gemaaid wordt. Tenzij… je zelf anders bepaalt. Een pas ingezaaid deel kun je bijvoorbeeld tijdelijk uitsluiten. De Automowers bezitten een flink portie AI en zijn eenvoudig te bedienen via smartphone of spraakassistenten als Google Home, Alexa en Siri. Er zijn drie verschillende NERA-modellen voor gazons van 2.200 tot 5.000 m².

100% draadloos
Het grootste verschil met bestaande robotmaaiers is dat een NERA Automower geen grensdraad heeft. De maairobot blijft via het satellietnavigatiesysteem EPOS van Husqvarna op het gazon. Dat werkt met een precisie van zo’n 2 cm. Via een referentiestation communiceert de satelliet met de Automower. De afwezigheid van grensdraden is niet alleen gemakkelijk, maar levert ook voordelen op. Je kunt bijvoorbeeld het gazon verticuteren en beluchten zonder enig risico op draadbreuk.

Veilig
Alle robotmaaiers van Husqvarna behoren tot de veiligste die er bestaan. Dat komt onder meer door de zwenkmesjes. Mochten die een (klein) object raken, dan klappen ze automatisch in om schade te voorkomen. Daarnaast zijn Automowers voorzien van een botssensor. Rijdt de machine onverhoopt ergens zachtjes tegenaan, dan stopt hij even en maait verder in een andere richting. De NERA-modellen 430X en 450X zijn zelfs voorzien van een objectdetectiesysteem op basis van radartechnologie, waarmee het apparaat voorwerpen zoals speelgoed en tuingereedschap op het gazon kan signaleren en vermijden.

Standaardfuncties
De NERA Automowers zijn standaard voorzien van een egelbescherming zodat egels en andere nachtdiertjes zich veilig over het gazon kunnen bewegen. Een pincode werkt als beveiliging tegen diefstal, want zonder code is het apparaat onbruikbaar. Dankzij de track & trace weet je altijd waar de NERA Automower zich bevindt. Voor het beste maairesultaat is het belangrijk om de maaimesjes regelmatig schoon te maken. In tegenstelling tot machines van andere aanbieders kan dit bij de Automower heel eenvoudig. Je spuit ze snel schoon met de tuinslang!

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinmachines?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist