Husqvarna maairobots

Rewilding Mod

In aanloop naar Wereld Bijendag (20 mei) en de Internationale dag van de Biodiversiteit (22 mei) lanceert Husqvarna een nieuwe functie voor Automowers: Rewilding Mode. De Zweedse uitvinder maakte met de robotmaaier het gazononderhoud al makkelijk, maar nu wordt het ook eenvoudig om een gedeelte van het gazon te laten verwilderen. Met de nieuwe, gratis Rewilding Mode laat je minimaal 5% van het gazon ongemaaid. Dit percentage is gebaseerd op Europese richtlijnen voor de landbouw. Door verwildering van het gazon ontstaat er een strook voor bijen, vlinders en andere bestuivers en wordt de biodiversiteit vergroot. Als elke Europese tuinbezitter 5% van het gazon laat verwilderen, staat dit gelijk aan een oppervlak van 125.000 hectare. Dat is twee keer groter dan het grootste natuurreservaat van Europa: het nationaal park Doñana in Spanje.

Mooi effect
Stedelijke gebieden bestaan naar schatting voor 20-30% uit particuliere tuinen. Tuinbezitters kunnen daarom een grote rol spelen bij het verbeteren van de biodiversiteit. Anton de Jong, directeur Husqvarna Benelux: “Verwildering is een heel eenvoudige oplossing maar vraagt echter wel een andere mindset van de gemiddelde tuinbezitter. Het ideaalbeeld van een ‘gemanicuurd’ gazon wordt losgelaten. Dat wil overigens niet zeggen dat de tuin er onaantrekkelijk uitziet. Integendeel: een bloemenstrook met op de voorgrond een strak gemaaide grasmat geeft juist een heel mooi effect!”

Verwildering
Wanneer je een deel van het gazon niet maait, wordt het gras niet alleen langer maar verschijnen er allerlei wilde en inheemse bloemen. Zo kunnen er onder meer klavers (Trifolium), paardenbloemen (Taraxacum), pinksterbloemen (Cardamine) en klaprozen (Papaver) groeien en bloeien. Ze worden door veel mensen als onkruid beschouwd, maar bevatten voor (inheemse) bestuivers nectar.

Instellen
De Rewilding Mode is beschikbaar voor de modellen 405X, 415X, 435X AWD, 430X NERA en 450X NERA. Instellen gaat eenvoudig via de Automower app. Met behulp van satellieten berekent de app de grootte van de maaivrije zone. Je kunt dan vervolgens kiezen op welk deel van het gazon je deze wilt hebben en is het mogelijk om de zone uit te breiden. Eenmaal ingesteld, maait de Automower daar niet. Wie het gazon wil laten verwilderen met een ander type maairobot kan gebruik maken van een losse afzetting.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinmachines?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist