Husqvarna Automowers

High tech robots voor kleine en middelgrote gazons

Husqvarna, uitvinder van de robotmaaier, presenteert twee nieuwe modellen: de Automower 405X en 415X. Ze zijn geschikt voor respectievelijk een klein (tot 600 m2) en middelgroot gazon (tot 1.500 m2) en staan garant voor een perfect maairesultaat. De robots zijn ‘smart’, werken met de nieuwste technologie en hebben geavanceerde functies. Instellen en aansturen gaat zeer eenvoudig bijvoorbeeld via de smartphone of spraakassistenten als Siri, Alexa en Google. De nieuwe, compacte robotmaaiers hebben een fraaie vormgeving met onder meer LED-koplampen, wieldoppen en een zachte, rubberen bumper.

Geavanceerd
De 405X en 415X zijn uitgerust met GPS-ondersteunde navigatie en TargetHeight. Dat is een nieuwe functie die de graskwaliteit verbetert doordat een wijziging van maaihoogte geleidelijk over een periode van 10 dagen verloopt. De technologie van de Automowers blijft altijd up to date door de zogenoemde firmware-over-the-air, waarbij de machine automatisch wordt bijgewerkt zonder dat je ‘m hoeft aan te sluiten aan een computer. De nieuwe Automowers zijn ook geschikt voor gazons met glooiing (tot 40%). De ecomodus verlaagt het energieverbruik, waardoor de machine minder vaak naar het laadstation hoeft.

Sensoren
De nieuwe Automowers hebben meerdere ingebouwde sensoren. Zo kunnen de Husqvarna maaiers zich probleemloos door smalle doorgangen bewegen. Dat lukt robotmaaiers van veel andere aanbieders niet. Een andere sensor zorgt dat het aantal maaibeurten automatisch aangepast wordt aan de groeisnelheid van het gazon. Is er sprake van nachtvorst? De Automower maait het bevroren gazon niet en voorkomt zo grasbeschadiging. Tevens heeft de maaier een botssensor.

Smart
Met de app Automower Connect kun je de robotmaaier met de smartphone bedienen waar ter wereld je je ook bevindt. Zo zie je de actuele status en locatie, kun je aansturen (starten, pauzeren en parkeren) en pas je de maaihoogte aan. Automower Connect is te integreren in verschillende 'smart home'-diensten zoals IFTTT. Dat is handig want het maaiprogramma wordt dan automatisch aangepast aan de weersverwachting of aan geplande activiteiten (als een tuinfeestje) in je digitale agenda. De nieuwe Automowers ‘luisteren’ ook naar opdrachten via spraakassistenten als Google Nest, Siri en Alexa.

Veilig
Husqvarna Automowers hebben een draaischijf met daaraan drie flexibele maaimesjes. Wanneer er een object op het gazon ligt, klappen de mesjes automatisch in. Dat biedt extra veiligheid. In tegenstelling tot andere robotmaaiers, die met gefixeerde messen werken en wel schade kunnen aanrichten. Desgewenst kan het maaischema automatisch aangepast worden aan de zonopkomst en -ondergang. Er is daarmee geen enkele kans dat egels of andere kleine (nacht)dieren in schemering of duisternis een actieve robotmaaier zullen tegenkomen. Daarnaast stopt de Automower direct met maaien als het apparaat opgetild wordt. Reinigen gaat heel eenvoudig met de tuinslang. Een pincode maakt diefstal zinloos.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinmachines?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist