80% van de Nederlanders

maakt de tuin winterklaar

Uit een recent onderzoek van tuinmerk WOLF-Garten® blijkt dat 80% van de Nederlandse tuinbezitters de tuin winterklaar maakt. Snoeien, het gazon verticuteren en bloembollen planten: Nederlanders zitten niet stil, al gaat wel gepaard met wat spierpijn.

Ruim driekwart van de tuinen bestaat verhoudingsgewijs uit meer groen dan betegeling, dus dat vergt het nodige onderhoud. De meeste mensen besteden dan ook één tot twee uur per week aan tuinieren. Regelmatig schoffelen, snoeien en maaien in de buitenlucht is een goede manier om fit te blijven, al gaat het leven van de Nederlandse tuinman- en vrouw niet over rozen. Maar liefst 77% heeft regelmatig spierpijn van het tuinieren en let er bij de aankoop van nieuw tuingereedschap dan ook op of het ergonomisch is (zoals de lengte en het gewicht van een basissteel).  

Om de tuin winterklaar te maken is het belangrijk planten en bomen tijdig te snoeien, wat gelukkig het favoriete tuinklusje is van bijna de helft van de mensen. Maar liefst 54% snoeit tweemaal per jaar, een kwart vindt één keer wel voldoende. Het tuinafval wordt als compost gebruikt (48%) of gaat bij het groenafval (51%).

Ruim de helft van de tuinbezitters plant in het najaar al bloembollen zodat de tuin in de lente weer aangekleed en kleurig is. Onkruid wieden en schoffelen zijn met stip de minst favoriete tuinklusjes, gevolgd door het vegen van de tuin.

Tot en met eind oktober, afhankelijk van het weer, kan het gazon geverticuteerd worden. Meer dan 30% van de Nederlanders verticuteert jaarlijks het gras, 10% doet dit zowel in het voor- als het najaar. Verticuteren zorgt ervoor dat het gazon weer kan ademen en dat licht, lucht, water en voeding beter worden opgenomen. Zo blijft het gras gezond, groen en mosvrij.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinmachines?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist