Tips voor een onderhoudsarme tuin

Geen gedoe, wel genieten

Een tuin is enorm leuk, maar tegelijkertijd erg tijdrovend. Wat nou als je wel wil genieten van een tuin, maar geen groene vingers hebt of gewoon geen zin of tijd om veel onderhoud te plegen? Een tuin waar je niets aan hoeft te doen, bestaat niet. Je zult altijd moeten poetsen en onkruid moeten verwijderen. Toch zijn er opties genoeg om je tuin zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te maken.

Kies de juiste planten
Door goed na te denken over de planten die je in je tuin plaatst, kan je veel tijd besparen. Ga voor altijd planten die van nature goed gedijen in jouw klimaat en bodemtype. Inheemse planten zijn vaak een goede keuze omdat ze aangepast zijn aan de lokale omstandigheden en dus minder zorg nodig hebben. Kies planten die niet veel snoeiwerk nodig hebben en die langzaam groeien. Dit bespaart tijd en energie die anders zou worden besteed aan het bijhouden van de tuin. Plant bodembedekkers rond struiken en bomen om onkruidgroei te verminderen en de bodemvochtigheid te behouden. Dit vermindert de noodzaak om handmatig onkruid te verwijderen. Hier zijn enkele suggesties voor onderhoudsarme planten die perfect zijn voor in de tuin:

Lavendel (Lavandula): Lavendel is niet alleen prachtig om te zien, maar het heeft ook een heerlijke geur. Deze plant gedijt goed in zonnige, droge omstandigheden en trekt vlinders en bijen aan.

Sedum (vetkruid): Sedum is een succulent die weinig water nodig heeft en goed gedijt in volle zon. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor de tuin.

Zonnehoed (Echinacea): Deze mooie bloem is winterhard en vereist minimaal onderhoud. Zonnehoed gedijt goed in de volle zon en trekt vlinders en vogels aan.

Vlinderstruik (Buddleja): Zoals de naam al doet vermoeden, trekt de vlinderstruik vlinders aan met zijn kleurrijke bloemen. Het heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon.

Siergrassen: Siergrassen voegen textuur en beweging toe aan de tuin en vereisen zeer weinig onderhoud. Ze gedijen goed in de volle zon tot halfschaduw en zijn bestand tegen droge omstandigheden.

Vaste planten zoals Hosta's en Heuchera's: Deze planten komen in een breed scala aan kleuren en gedijen goed in de schaduwrijke delen van de tuin. Ze vereisen weinig onderhoud en voegen kleur toe aan schaduwrijke hoeken.

Klimop (Hedera): Klimop is een uitstekende bodembedekker die weinig onderhoud vereist. Het gedijt goed in de schaduw en kan ook worden gebruikt om muren of hekken te bedekken.

Met deze onderhoudsarme planten kun je een prachtige en levendige tuin creƫren zonder dat je veel tijd hoeft te besteden aan het verzorgen ervan. Geniet van de natuurlijke pracht met minimale inspanning!

Kunstgras
Veel mensen denken dat een groot gazon in de tuin staat voor weinig onderhoud. Het tegendeel is echter waar. Zonder onderhoud kan je een gazon dat er uit ziet als een biljartlaken wel vergeten. Een strak gazon vraagt om veel tijd en aandacht. Kunstgras kopen is een goed alternatief. Kunstgras is vandaag de dag nauwelijks meer van echt te onderscheiden en je bent gegarandeerd van een strakke grasmat die altijd groen is.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist