Waarom zijn betonnen klinkers zo populair?

meest gebruikte stenen

Betonnen klinkers zijn bij uitstek de meest gebruikte stenen voor bestratingen in heel Nederland. Dit heeft met verschillende oorzaken te maken. Zo zijn ze bijvoorbeeld erg stevig, waardoor ze goed bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Daarnaast is beton erg duurzaam, waardoor je er jarenlang plezier van hebt. Ook qua uiterlijk is er veel mogelijk. Betonklinkers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. De klinkers zijn populair om verschillende redenen. Hieronder lees je meer over de stenen.

Wat zijn betonnen klinkers precies?
Betonnen klinkers zijn gemaakt van beton en worden ook wel bkk klinkers genoemd. Het beton wordt gemaakt van zand, grind en cement en kan gecombineerd worden met verschillende kleurstoffen. Door het gebruik van verschillende kleuren en patronen, geven deze stenen je tuin of oprit een bijzondere uitstraling. De meeste mensen kiezen voor betonnen klinkers omdat ze erg stevig zijn. Ze zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en gaan dus jarenlang mee. 

Bkk klinkers zijn dus bijzonder populair. Dit heeft te maken met de vele voordelen van het materiaal. Daarnaast is het materiaal erg duurzaam en beter voor het milieu. De stenen in je tuin of oprit kunnen je huis een bijzondere uitstraling geven, waardoor je tuin, terras of oprit een echte blikvanger wordt.

Wat kun je allemaal met bkk klinkers?
Betonnen klinkers bieden eindeloze mogelijkheden voor je tuin of oprit. Zo is er bijvoorbeeld keuze uit verschillende kleuren en patronen, waardoor je bestrating precies bij jouw woning kan matchen. Ze zijn bijzonder geschikt voor bestratingen omdat ze zo stevig zijn en veel kunnen dragen. Naast dat je er een tuin of oprit mee kunt leggen, worden de stenen ook vaak gebruikt voor parkeerplaatsen bij bedrijfspanden. Betonnen klinkers zijn dus bij uitstek geschikt voor iedereen die op zoek is naar een stevige bestrating.

Stenen die op bkk klinkers lijken
Er zijn verschillende soorten stenen die lijken op bkk klinkers. Zo zijn er bijvoorbeeld waaltjes, bakstenen en gebakken klinkers. Waaltjes lijken nog het meest op de betonklinkers. Toch is er een groot verschil in materiaal. Waaltjes worden namelijk van rivierklei gemaakt. De rivierklei wordt in een vorm gegoten en vervolgens in een oven gebakken. De betonklinkers worden van beton gemaakt, waardoor deze veel sterker zijn. Bakstenen en gebakken klinkers worden ook vaak gebruikt voor bestratingen. Deze stenen hebben echter niet de duurzaamheid van bkk klinkers en zijn minder geschikt voor alle weersomstandigheden.

Wil je toch bakstenen of gebakken klinkers gebruiken? Kies dan voor de betonnen variant.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Sierbestrating?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist