Een onderhoudsvriendelijke tuin

met keramische terrastegels

Veel mensen in Nederland hebben een tuin. Wanneer je veel planten, struiken, bomen, gras of andere begroeiing in je tuin hebt is het belangrijk dit goed bij te houden. Wanneer je hier niet de groene vingers voor hebt zou je er voor kunnen kiezen om een groot gedeelte van je tuin te betegelen.

Je tuin (deels) verharden?
Wanneer je de keuze hebt gemaakt om een (deel van) je tuin te verharden heb je een aantal mogelijkheden. Zo kun je kiezen uit diverse soorten natuursteen tegels, gebakken klinkers, betonbestrating en keramische terrastegels. Elke mogelijkheid heeft zijn eigen voor en nadelen, maar in deze blog vertel ik je meer over de voor en nadelen van keramische terrastegels.

Keramische terrastegels: de keuze is reuze
Keramische terrastegels zijn er in heel veel verschillende kleuren en afmetingen. Het kan daarom erg lastig zijn een (goede) keuze te maken. Veel voorkomende afmetingen terrastegels zijn vooral de 60x60 cm terrastegels. Dit formaat tegel past in vrijwel iedere tuin of terras en zorgt voor een mooie uitstraling. Natuurlijk zijn er ook kleinere en grotere formaten keramische terrastegels zoals 30x120 cm en 40x120 cm, 60x90 cm, 80x80 cm en 90x90 cm.

Weet je welke afmeting je mooi vind? Dan is het zaak om te weten welke kleur/tint je het meest aanspreekt. Veel tegels hebben een grijze/antraciet/bruine/beige kleur. Dit komt omdat veel keramische tegels een print hebben die natuursteen nabootst. De print die op een keramische terrastegel staat is vaak zo goed dat deze tegels moeilijk te onderscheiden zijn van een echte natuursteen terrastegel.

Voordelen van keramische terrastegels
Keramische terrastegels worden in tegenstelling tot natuursteen terrastegels gefabriceerd in een fabriek. Hier worden de tegels in ovens op hoge temperatuur gebakken waardoor de tegels erg hard worden. Keramische terrastegels zijn hierdoor zeer slijtvast, ze krassen niet of nauwelijks, nemen geen vloeistoffen/vetten op en ze verkleuren niet. Keramische terrastegels zijn bovendien eenvoudig schoon te houden. Je kunt ze gewoon met alle zepen dweilen en schrobben. Ook het gebruik van een hogedrukreiniger is geen enkel probleem.

Al deze pluspunten zorgen ervoor dat een terras bestaande uit keramische terrastegels er na jarenlang gebruik nog als nieuw uitziet.

Wat kost een keramische terrastegel?
De prijzen van keramische terrastegels kunnen erg uit elkaar liggen. Het is zeer afhankelijk van wat men wil: een ongebruikelijk formaat tegel? Een zeer kwalitatieve print? Een uitlopende restpartij? Een doorsnee formaat tegel? Een bijzondere print of bewerking van de tegel?

Al deze zaken zorgen voor prijsverschillen van tegels. Bij Totaaltegel koop je keramische terrastegels van +/- €25,- tot €60,- p/m² ex. btw. Ben je benieuwd naar het hele aanbod of wil je onze tegels in het echt komen bekijken? Neem dan contact op voor meer informatie of kom langs in onze showroom!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Sierbestrating?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist