Sedummatten

voor in je tuin

Vaak wordt sedum geassocieerd met dakbeplanting, maar wist je dat je sedum ook steeds vaker in de tuin te vinden is? Sedum groeit makkelijk en heeft weinig onderhoud nodig. Het is een leuk alternatief voor gras en dus zeer geschikt om in je tuin aan te leggen. Nog niet helemaal overtuigd? Na dit artikel wil ook jij aan de slag met sedum!

Sedum in de tuin, hoe werkt dat?
Sedum is een ideale bodembedekker. Je kunt er natuurlijk diverse losse sedum planten in je tuin te plaatsen, maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Kies in plaats daarvan voor sedummatten! Een sedummat kun je zien als een soort tapijtrol, meestal 100 x 120 cm, die begroeid is met zo’n 6 tot 8 soorten sedum. Deze soorten zijn zorgvuldig gekozen waardoor er van het voorjaar tot in het late najaar altijd wel eentje in bloei staat.

Na het aanleggen heb je direct een prachtig resultaat en kun je meteen genieten van je tuin. Vooral in het begin is het belangrijk om het sedum voldoende te bewateren, de rest gaat vanzelf. Doordat sedum goed in staat is om water in de bladeren op te slaan, zijn de planten goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Sedummatten voor in je tuin zijn dus niet alleen heel mooi, maar ook nog eens super makkelijk!

Sedummatten: de voordelen
Dat je met sedummatten een mooie groene omgeving creëert moge duidelijk zijn, maar sedum heeft nog veel meer te bieden. Zo zijn de vetplanten in de sedummatten bijna volledig volgroeid. Dat betekent dat je na de aanleg direct kunt genieten van het resultaat. Daarnaast zijn de matten eenvoudig op maat te snijden en naast elkaar te leggen. Je hebt daardoor niet zo snel te maken met een zichtbare naad tussen de matten. Verder zijn de soorten sedum die worden gebruikt voor de matten zo met elkaar gecombineerd dat er het hele jaar door plantjes in bloei staan.

Kies je voor sedum, dan profiteer je van nog meer voordelen. Benieuwd welke dat zijn of wil je direct aan de slag met je eigen sedummatten? Neem dan vooral een kijkje op de website sedumspecialist.nl!

Tips voor het plaatsen van sedummatten
Heb je het begin van het artikel goed doorgelezen, dan weet je inmiddels dat het zelf aanleggen van een sedummat appeltje-eitje is. Maar voor je enthousiast aan de slag gaat, is het belangrijk om rekening te houden met de volgende tips:

-    Sedummatten hebben een goede ondergrond nodig. Ze hebben namelijk van zichzelf geen voedzame laag waarin de planten kunnen gaan wortelen. Zorg er daarom voor dat je de matten in een geschikte (voedings)bodem plaatst, bij voorkeur substraat.
-    Leg je de sedum aan op een plek waar eerst gras lag, maak dan eerst de grond goed schoon.
-    Voor het beste resultaat leg je eerst een laag karton neer, stort je hier bovenop het substraat en daarop de sedummatten. Zo voorkom je dat ongewenste grassen en onkruid tussen het sedum opkomen.
-    Hoewel sedum een sterke plant is en je er af en toe overheen kunt lopen, is het niet geschikt om het als voetpad te gebruiken.

Smaak te pakken? Kies voor een groen dak!
Naast dat je sedum als bodembedekker kunt gebruiken, wordt het ook steeds populairder om de plantjes op het dak te plaatsen. Logisch, want zo’n sedumdak, ook wel groen dak genoemd, is helemaal zo gek nog niet. Een groen dak beschermt je dak tegen erosie, fungeert als extra isolatielaag en zorgt voor een betere afvoer van regenwater. Daarnaast fleurt het lekker de buurt op - het oog wilt immers ook wat - en hebben de planten een luchtzuiverende werking. Kortom, kies je voor een groen dak, dan draag je een steentje bij aan een groene toekomst voor mens en klimaat. En dat wilt toch iedereen?

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist