Met deze 3 tips maak je jouw tuin groener dan bij de buren

Natuurvriendelijk

Een groene tuin het hele jaar door, wie wil dat nou niet. Vaak denken mensen dat een levendige tuin een fortuin kost of veel werk vereist. Toch is er een simpele oplossing die altijd werkt. Goedkoop kunstgras is een betaalbare en onderhoudsvriendelijke manier om je tuin er altijd op zijn best uit te laten zien. Het blijft groen, ongeacht het seizoen, en je hoeft je geen zorgen te maken over water geven, maaien of onkruid. Het is de perfecte basis voor elke tuin, groot of klein. Daarnaast creëer je met kunstgras een solide basis waaromheen je de rest van je tuin kunt ontwerpen.

De juiste planten kiezen

Niet elke plant zal het goed doen in jouw tuin door verschillen in zonlicht, bodemtype en klimaat. Doe onderzoek naar planten die in jouw omgeving goed zullen groeiren. Kies voor inheemse planten omdat deze beter aangepast zijn aan het lokale klimaat en minder onderhoud vereisen. Ze trekken ook lokale vogels en insecten aan. Wat weer bijdraagt aan de biodiversiteit in je tuin. Mix verschillende soorten planten voor variatie in hoogte, kleur en bloeiperiode. Vergeet niet te plannen voor groei. Sommige planten kunnen flink uitdijen en andere planten overwoekeren als je niet goed oplet.

Je tuin natuurvriendelijk maken

Om je tuin echt groen te maken, is het belangrijk deze uitnodigend te maken voor de natuur. Van de Lockant kunstgras kan dienen als een onderhoudsvriendelijke basis, maar vergeet niet ruimte te maken voor natuurlijke elementen. Planten die insecten en vogels aantrekken zijn essentieel. Denk aan bloemen zoals lavendel en vlinderstruik of struiken met bessen. Een kleine vijver of waterbak kan helpen om vogels en andere dieren aan te trekken. Laat ook wat ruimte over voor wilde bloemen.

Tuinonderhoud niet vergeten

Sommige onderhoud aan je tuin blijft nodig. Regelmatig snoeien zorgt ervoor dat je planten gezond blijven en mooi bloeien. Verwijder dode bladeren en takken om ziektes en ongedierte te voorkomen. Vergeet ook niet de kwaliteit van je bodem te onderhouden. Af en toe compost toevoegen kan helpen om de bodem gezond te houden en planten te voorzien van de nodige voedingsstoffen.

Een tuinier voor advies

Soms heb je net dat beetje extra hulp nodig om je tuin perfect te maken. Het inhuren van een tuinier voor advies kan een slimme zet zijn. Een professional kan je helpen met het ontwerpen van je tuin, het kiezen van de juiste planten en het geven van tips voor onderhoud. Ze kunnen je ook helpen om problemen in je tuin te identificeren voordat ze groot worden.  Uiteindelijk helpen deze tips je vast en zeker om je tuin een stuk groener te maken.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist