Een mooie blokhut maakt je tuin helemaal compleet

De ene blokhut is de andere niet.

Je ziet ze in steeds meer achtertuinen verschijnen: tuinhuisjes of de wat luxere variant, de blokhut. En dat is niet zo vreemd. Een blokhut kun je voor tal van dingen gebruiken. Sommige mensen kiezen ervoor omdat ze geen schuur hebben. Als je je garage wilt gebruiken voor de auto dan blijft er vaak niet genoeg plaats over voor de fietsen, het tuingereedschap en de tuinstoelen als die aan het begin van de herfst niet meer gebruikt worden tot het volgende voorjaar. En dan zijn er nog de situaties waarbij je een rustige plek zoekt om te kunnen werken of een comfortabele slaapplek voor logees.

Volop keuze in blokhutten

De ene blokhut is de andere niet. Je kunt kiezen voor een simpel tuinhuis dat je gebruikt als fietsenschuurtje. Bij Lugarde kun je volop inspiratie opdoen voor jouw nieuwe tuinhuis. Op de website staan tientallen voorbeelden. Daar hoef je je niet aan te houden, want je kunt ook gaan voor een eigen ontwerp dat je op de website kunt maken. Ideaal als je gebonden bent aan speciale afmetingen omdat het tuinhuis anders niet in je achtertuin past. Je moet er daarbij ook op letten dat je niet je hele tuin mag bebouwen. De gemeente stelt daar regels voor. Voldoe je daar niet aan dan bestaat de kans dat je je tuinhuis moet aanpassen of zelfs weer weg moet halen. Zorg er dus voor dat je op de hoogte bent van de regels die in jouw gemeente gelden voordat e een tuinhuis bestelt en plaatst.

Zelf bouwen of uitbesteden?

Je kunt een tuinhuis zelf in elkaar zetten als je een beetje een handige klusser bent. Maar als je dat niet ziet zitten dan kun je je Douglas blokhut met overkapping ook laten plaatsen door een vakman. Die weet precies hoe hij zo’n klus aan moet pakken. Je tuinhuis staat in enkele uren, afhankelijk uiteraard van het formaat en het model. Sommige tuinhuizen zijn zodanig van constructie dat je ze eventueel ook weer gemakkelijk kunt afbreken om mee te nemen naar een nieuwe woning of eventueel door te verkopen. Dit is in het kader van duurzaamheid natuurlijk de beste oplossing.

Waar moet jouw blokhut aan voldoen?

Voordat je een blokhut koopt is het handig om voor jezelf helder te hebben waar deze aan moet voldoen. Wil je een luifel waar je bijvoorbeeld tuingereedschap, de BBQ of de tuinstoelen onder kunt zetten? Wil je een tuinhuis met stroomvoorziening zodat je er met je laptop kunt werken zonder dat je bang hoeft te zijn dat de batterij het niet lang genoeg volhoudt? Wil je in je tuinhuis kunnen overnachten en moet er daarvoor een warmtevoorziening in komen? Waar komt de deur en waar komen de ramen? Als je dit soort punten allemaal duidelijk voor ogen hebt kun je op zoek naar een blokhut of tuinhuis dat aan je wensen voldoet. Lukt dat niet, dan kun je kiezen voor een eigen ontwerp.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist