Een kunsthaag

Wat zijn de voordelen

Houd je van planten, maar vind je het moeilijk om ze levend te houden? Wil je graag een groene afscheiding in je tuin, maar heb je geen zin in het onderhoud? Dan is een kunsthaag een alternatief. Er zijn kunsthagen in verschillende soorten en maten, zodat er altijd een haag is die bij jouw huis en tuin past. De kunsthagen zien er heel realistisch uit en van een afstand lijken ze bijna echt. Natuurlijk hebben kunsthagen nog veel meer voordelen. Hieronder lees je welke!

Geen onderhoud
Een groot voordeel van een kunsthaag is dat je er geen onderhoud aan hoeft te doen. Omdat de haag niet echt is, hoef je geen water te geven of andere zorgen te maken. Het enige wat je hoeft te doen, is de kunsthaag afstoffen. Soms kan er stof op de haag komen, maar dat kun je gemakkelijk verwijderen met een afstoffer. Dat is het enige onderhoud dat nodig is, maar het kost niet veel tijd en moeite. Je bent waarschijnlijk niet meer dan 5 minuten bezig, vooral als je ook andere kunstbloemen en planten hebt die je kunt afstoffen.

Het verkleurt niet
Als we praten over de kleur van kunsthagen, is het belangrijk om te weten dat ze niet verkleuren. Je kunt ze zowel binnen als buiten gebruiken, omdat ze meestal een UV-beschermingslaag hebben. Dit is belangrijk omdat echte planten zonder die laag kunnen verkleuren. Normaal gesproken blijven echte planten groen door genoeg water te geven en ze goed te verzorgen. Maar je hoeft je daar geen zorgen over te maken bij een kunsthaag.

Hoe zit zo’n mat in elkaar?
Het opbouwen van de kunsthaag is heel simpel met behulp van een handige montage-prikmat. Deze mat is meestal 25 bij 25 centimeter groot en heeft kunstgras erop. Je kunt de kunsthaag op de mat vastzetten met pinnetjes die erin zitten. Elke mat heeft gaatjes in de hoeken, zodat je ze makkelijk aan elkaar kunt verbinden. De pinnetjes in het kunstgras zorgen ervoor dat de kunsthaag stevig blijft zitten, zelfs als het koud is of in de winter. Ze hebben een speciale haakvorm, zoals een vishaak, waardoor je takjes of bladeren gemakkelijk kunt verplaatsen en ergens anders in de kunsthaag kunt vastzetten.

Veel keus
Er zijn verschillende soorten kunsthagen, net zoals er verschillende soorten echte planten zijn. Ten eerste heb je kunsthaag tegels en kunsthaag rollen om uit te kiezen. Daarnaast zijn er veel verschillende uitvoeringen van de haag beschikbaar. Als je de haag vooral voor decoratie wilt gebruiken, is de dichtheid niet zo belangrijk. Maar als je de kunsthaag wilt gebruiken als afscheiding voor privacy, is het belangrijk om te kijken naar hoeveel je door de bladeren kunt zien. Hoe ga jij je kunsthaag inzetten?

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist