Breng de vrolijkheid van het voorjaar

naar je huis

In het najaar ben je volop bezig geweest om je woning zo gezellig mogelijk aan te kleden voor de feestdagen, maar als de kerstboom is afgebroken breekt een periode van troosteloosheid aan. Wie niet oppast kan in een winterdip terechtkomen. De beste manier om dat te voorkomen is te zorgen voor bloeiende planten in en om huis. Het is extra opwekkend als je voor planten kiest die aan het begin van het jaar opkomen en gaan bloeien. Planten die dat doen en het voorjaar verwelkomen vind je bij www.bloembollenkopen.nl.

Eigen potten met voorjaarsplanten

Bloembollen zijn geschikt voor allerlei doeleinden. Je kunt potten met bloembollen vullen om ze in de woonkamer of in de serre te zetten. Het effect zal zijn dat die bloembollen heel vroeg in het jaar uitkomen en al in januari voor bloemen zorgen. Bollen die je daarvoor kunt gebruiken zijn canna’s en hyacinten. De hyacinten zorgen bovendien voor een heerlijke zoete geur, die in de hele woning te ruiken is. Maar ook blauwe druifjes en kleine narcissen doen het prima binnenshuis. Om zo vroeg mogelijk van deze planten te kunnen genieten moeten ze al in de loop van het najaar in de potten worden gezet.

Sfeervolle borders

Bloembollen zijn ook heel geschikt voor op het terras en in de tuin. Als je ervoor kiest om bloembollen in de volle grond te zetten, dus in de borders tussen de andere planten, zal je zien dat de bollen de eerste planten zijn die in het voorjaar gaan bloeien. Krokussen en sneeuwklokjes kunnen al in januari of februari in bloei zijn. Maar je kunt er ook voor kiezen om bollen te planten die tot diep in de zomer blijven bloeien. Het fijne van bloembollen is, dat die meestal het volgende jaar ook weer opkomen.

Bloembollen op het terras

Het is ook heel sfeervol als je grote potten met bloembollen op het terras zet. Het poten van bloembollen in een grote pot verdient wat aandacht. Je moet in elk geval kwalitatief goede grond gebruiken, zoals potgrond, bemeste tuinaarde, of een soort grond die speciaal bedoeld is om er bloembollen in te kweken. De grond mag niet al te droog zijn, maar ook zeker niet te nat. Bij bloembollen poten in een pot is het van belang dat de potten binnen worden gezet als het heel hard gaat vriezen.

Langer genieten van bloembollen in een pot

Bloembollen zorgen voor een opgewekt gevoel in de winter en in het voorjaar. Een nadeel is echter dat de bollen soms maar enkele weken bloeien. Daarna kun je de potten gaan vullen met andere planten, zoals violen. Er is echter een handigheidje om veel langer te genieten van de bloembollen in een pot. Je moet dan bollen poten op meerdere dieptes. Gebruik bloembollen van verschillende planten. Het effect is dat eerst de bollen opkomen die bovenin de pot zitten, gevolgd door de dieper gepote bollen. Je hebt dan maandenlang plezier van een pot met telkens verschillende bloemen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist