4 voordelen van een pergola in je tuin

Wil je jouw tuin aanpakken?

Dan ben je misschien al begonnen met oriënteren. Verstandig, want hierdoor doe je inspiratie op. Misschien lukt het je zelfs al wel om grotendeels een ontwerp voor je tuin te maken. Als de tuin nog niet volledig gevuld is, kun je een pergola overwegen. Twijfel je nog of dit de juiste toevoeging is aan jouw tuin? In deze tekst zetten wij 4 voordelen van een pergola in je tuin op een rijtje.

1. Veel lichtinval
In veel tuinen komen we tegenwoordig een terrasoverkapping tegen. Doordat zo’n buitenverblijf een dak heeft, kun je er beschut zitten. Je wordt niet alleen beschermd tegen zonlicht, maar ook tegen regen. Ondanks dat zo’n overkapping ideaal ijkt, zijn er ook mensen die er niet van houden. Als je van veel lichtinval houdt, ben jij misschien geen voorstander van een overkapping. Het dak houdt namelijk licht tegen, waardoor het eronder behoorlijk donker kan zijn. Met een pergola heb je hier geen last van, want dit buitenverblijf heeft geen dak. Vandaar dat een pergola het op zonnige dagen een heerlijke plek is om te zitten.

2. Geschikt voor zonwering
Dat een pergola geen dak heeft, wordt door veel mensen als een nadeel gezien. Je kunt er namelijk niet beschut onder zitten. Gelukkig is dit probleem betrekkelijk makkelijk te verhelpen. Niet door er een dak op te maken, maar door zonwering aan te brengen. Schijnt de zon? Dan kun je de zonwering sluiten. Hierdoor is het zelfs op een warme zomerdag aangenaam om onder een pergola te zitten. Als de zon minder fel schijnt, open je de zonwering en zit je heerlijk in het zonnetje.

3. Ruimte voor klimplanten
In principe is een pergola niets meer dan een constructie van houten palen. Vind je dit er niet bijzonder mooi uitzien? Kleed een pergola dan aan. Hier kun je onder meer klimplanten voor gebruiken. Deze planten kunnen via de palen van de pergola naar boven klimmen. Als je de planten hun gang laat gaan, kunnen ze na verloop van tijd zelfs de volledige bovenkant van een pergola bedekken. In dat geval hoef je geen zonwering aan te schaffen, maar zit je wel lekker beschut op zomerse dagen. 

4. Goedkoop en makkelijk te monteren
Omdat het aanpakken van een tuin vaak al behoorlijk wat kost, heb je misschien geen geld meer over voor een terrasoverkapping. Sommige mensen wachten daarom nog even, maar dit hoeft niet. In plaats van een overkapping kun je namelijk ook voor een pergola kiezen. Doordat je hier alleen houten palen voor nodig hebt, betaal je er aanzienlijk minder voor. Extra bijkomstigheid is dat je prima zelf een pergola kunt monteren als je enigszins handig bent. Zet eerst de vier verticale palen in de grond en breng hier vervolgens de horizontale palen op aan.


 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist