Verschillende afmetingen matrassen

Kies het formaat dat het beste bij jou past!

Ga jij een nieuwe slaapkamer kopen en inrichten? Dan wil je dat natuurlijk zo goed mogelijk doen, zodat je een kamer creëert die mooi is én waar je van een optimale nachtrust geniet. Het is daarbij zaak om met een paar belangrijke punten rekening te houden. Een goed bed en de afmetingen van je matras zijn daarbij nummer 1. Wij vertellen je hoe je het formaat kiest dat het beste bij je past en welke andere factoren belangrijk zijn als je een nieuwe slaapkamer inricht.

 

1. Soort en afmeting matras

Een goede nachtrust begint bij het kiezen van het juiste type matras. Er zijn veel verschillende soorten matrassen op de markt, zoals pocketvering, traagschuim of latex matrassen. De keuze voor het type matras is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur, je gewicht en eventuele lichamelijke klachten. Daarnaast is de afmeting van het matras belangrijk om te bepalen. Een matras 140x200 cm wordt het meest gekozen. Maar bij de keuze voor de afmetingen van je matras en bed kun je het beste afgaan op de volgende factoren:

  • Een breder matras is erg prettig voor mensen (en hun partners!) die veel bewegen. Zo heb je voldoende ruimte om te draaien en armen en benen uit te steken zonder dat je je partner het bed uitwerkt.

  • Een langer matras is echt belangrijk wanneer je langer bent dan 180 cm. Kies in dat geval voor een matras dat langer is dan 2 meter. Als vuistregel kun je hanteren dat je matras minstens 20 centimeter langer moet zijn dan jijzelf. Zo heb je voldoende plek voor je hoofdkussen en steken je voeten niet uit.

  • Een smaller matras is praktisch wanneer je een kleine slaapkamer hebt. Kijk welke afmeting het beste is in jouw kamer zonder dat jij daarvoor op comfort hoeft in te leveren. Zo heb je nog voldoende ruimte om in en uit bed te stappen en om de ruimte schoon te maken. 

2. Goed bed

Naast het type en de afmeting van het matras is ook het bed zelf belangrijk om slaapproblemen te voorkomen. Kies voor een stevig en stabiel bedframe dat past bij de stijl van jouw slaapkamer interieur. Bedden zijn er in vele verschillende materialen, kleuren en designs, dus er is altijd wel iets te vinden wat bij jou past. Ook de bedbodem is een belangrijke factor. Kies een combinatie van bodem en matras waarbij jouw lichaam optimale ondersteuning heeft. Daarnaast kies je een hoofdkussen dat past bij jouw slaaphouding en zorg ervoor dat je  dekbed niet te warm of te koud is, afhankelijk van het seizoen.

3. Rust

Een slaapkamer moet vooral rust uitstralen. Kies daarom voor zachte kleuren op de muren en in het beddengoed om een ontspannen sfeer te creëren. Vermijd felle kleuren en drukke patronen, omdat deze juist onrust kunnen veroorzaken. Daarnaast is het ook belangrijk om rustige accessoires te kiezen die passen bij de stijl van jouw slaapkamer. Kies liever voor 1 of 2 grote items dan meerdere kleinere accessoires. Dit is rustiger en gemakkelijker schoon te maken.

4. Lichtinval

Voldoende daglicht en een fijne sfeer in de slaapkamer zijn belangrijk om een gezonde nachtrust te bevorderen. Zorg daarom voor gordijnen die overdag open kunnen worden gehouden of kies bijvoorbeeld voor vitrages en overgordijnen. Daarentegen is het in de uren dat je slaapt juist belangrijk om voldoende verduistering te hebben, zodat je nachtrust niet gestoord wordt door licht van buitenaf. Kies daarom voor verduisterende (rol)gordijnen of overweeg elektrische rolluiken.

5. Temperatuur en hygiëne

De temperatuur in de slaapkamer heeft ook veel invloed op jouw nachtrust. Zorg ervoor dat je slaapkamer niet te warm of te koud is; de ideale temperatuur is ongeveer 18 graden Celsius. Hygiëne is ook een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het inrichten van jouw slaapkamer. Het is essentieel  dat je regelmatig stofzuigt, het beddengoed verschoont en de ruimte goed ventileert. Dit zorgt niet alleen voor een frisse en schone slaapkamer, maar ook voor een gezonde nachtrust. Om te zorgen dat de ruimte gemakkelijk te onderhouden is, houd je de inrichting het liefst sober en opgeruimd. Te veel meubels en accessoires maken stofzuigen en schoonmaken een stuk bewerkelijker. 

Kortom, er zijn veel verschillende aspecten waar je op moet letten bij het inrichten van jouw ideale slaapkamer. Daarbij is het dus belangrijk om te zorgen dat je je slaapkamer schoon en donker houdt én dat je kiest voor een goed bed met een  matras in de juiste afmetingen. Door rekening te houden met bovenstaande punten kun je ervoor zorgen dat je een mooie  kamer creëert waarin je heerlijk tot rust kunt komen en optimaal kunt genieten van een goede nachtrust!.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Slaapkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist