Huisstofmijt in de slaapkamer voorkomen

Hoe doe je dat?

Heb jij een huisstofmijtallergie? Dan kun je er helaas veel last van hebben in je woning. Gelukkig zijn er diverse manieren om de klachten te beperken. In dit artikel lees je 6 handige tips om huisstofmijt in de slaapkamer te voorkomen.

Tip 1. Houd de slaapkamer minimalistisch
Om huisstofmijt te voorkomen, moet je de slaapkamer zo schoon mogelijk houden. Dit gaat een stuk gemakkelijker als de inrichting minimalistisch is. Doe het rustig aan met de decoratie. Zet niet allerlei tierelantijntjes op de kasten en berg spullen het liefst op in een gesloten kast. Ook vloerkleden zijn in de slaapkamer geen goed idee als je last hebt van huisstofmijtallergie. Zachte oppervlaktes zoals textiel trekken namelijk veel stof aan en zijn lastig schoon te maken.

Tip 2. Koop het juiste beddengoed
Schaf beddengoed aan dat regelmatig gewassen kan worden op een hoge temperatuur. Niet elk materiaal is hier tegen bestand, dus controleer het waslabel altijd even voor aankoop. Je kunt daarnaast eens kijken naar beddengoed dat antiallergisch is. Denk aan dekbedovertrekken van micropercal. Deze zijn verkrijgbaar op de website van dekbed delivery.

Tip 3. Was het beddengoed iedere week
Was en verschoon het beddengoed het liefst iedere week. Was op 60 graden om huisstofmijt te verwijderen en bacteriën te doden. Laat het beddengoed vervolgens het liefst buiten drogen. Wanneer je het binnen ophangt, zal de luchtvochtigheid in de kamer flink omhoog schieten. En dat is nou net waar huisstofmijt zo dol op is: een kamer met een hoge luchtvochtigheid.

Tip 4. Sla de dekens iedere ochtend open
Maak je bed ’s ochtends niet direct op, maar sla de dekens juist open. Zo kan het vocht verdampen en je matras luchten. Zo’n fris bed is veel minder aantrekkelijk voor huisstofmijt.

Tip 5. Laat de slaapkamer goed luchten
Voor een optimaal effect laat je niet alleen het bed, maar de hele slaapkamer goed luchten. Zet iedere dag een raam wagenwijd open voor frisse lucht. Wil je dat tijdens de koude winterdagen liever niet doen? Zet dan het ventilatierooster open en het raam op een kiertje.

Tip 6. Vervang gordijnen voor rolgordijnen
Rolgordijnen zijn bij huisstofmijtallergie het beste alternatief voor lange gordijnen. Hoewel je gordijnen soms kunt wassen in de wasmachine, zal het altijd veel stof blijven aantrekken. Hang daarom liever onderhoudsvriendelijke rolgordijnen op van een glad materiaal. Deze maak je snel schoon met een stofdoek en/of een licht vochtig microvezeldoekje.

Welke tips ga jij toepassen om huisstofmijt te voorkomen?

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Allergie vrij slapen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist