Handige tips voor een mooie slaapkamer

en een gezonde nachtrust

Je slaapkamer is een belangrijke plek. Je komt er tot rust en hebt er even het rijk voor je alleen. Het is daarom belangrijk dat de kamer comfortabel, schoon en gezellig is. Tijdens de koude maanden is een warm bedsprei daarom een perfecte accessoire. Het is lekker zacht en zorgt dat je het niet koud krijgt én het staat mooi! Zo zijn er nog meer accessoires en aspecten voor een goede nachtrust en waarmee je jouw slaapkamer tot je lievelingsplek in huis maakt.

 

Goed slapen is belangrijk voor de gezondheid

Allereerst even dit: er zijn al talloze studies geweest naar de effecten van onze slaap op onze gezondheid. Slecht slapen heeft een uitermate slechte invloed op onze gezondheid. De symptomen variëren van vermoeidheid tot vergeetachtigheid en zelfs depressie en van darmproblemen tot overgewicht. Even extra aandacht aan je slaapkamer geven is dus niet alleen leuk, maar ook goed voor je gezondheid!

Een bed om in te nestelen

In je slaapkamer draait natuurlijk alles om je bed. Als dat er lekker zacht, warm en uitnodigend uitziet, heb je al het halve werk gedaan. Zorg dus voor comfortabel en mooi beddengoed, zoals dekbed, dekbedovertrek en hoeslakens. Daarnaast kleed je jouw bed nog verder aan met mooi sprei, dat je over de breedte over het voeteneinde kunt leggen. Met een paar bijpassende kussens breng je extra kleur aan en maak je het een mooi geheel. Met de juiste matrassen en hoofdkussens doe je de andere helft. Goede matrassen zijn misschien prijzig, maar het is de investering dubbel en dwars waard!

Niet te druk

Zorg voor een fraaie inrichting die voldoet aan je smaak, maar maak het niet te druk en te vol. Teveel prikkels op je slaapkamer heeft namelijk een negatief effect op je nachtrust. Andersom is ook waar; als de kamer rust uitstraalt, heeft dat juist een positief effect op je nachtrust. Wanneer de kamer niet zo heel groot is, is dit punt dubbel belangrijk. Kies voor rustige kleuren, dus geen felle tinten. Heb je  gordijnen met een print, kies dan voor effen beddengoed, of andersom. Heb je beddengoed met een print? Kies dan voor een effen gordijnen, sprei en kussens. Zo houd je het geheel bij elkaar passend en rustig. Houd je ook in als het op accessoires aankomt. Bijvoorbeeld: beter 1 groot beeld dan 10 kleine beeldjes.

Planten

Groen brengt rust en planten zijn mooi. Maar niet alle planten zijn goed om op je slaapkamer te zetten. Kies voor plantensoorten die de lucht reinigen en zorgen voor een heerlijke geur. Denk bijvoorbeeld aan jasmijn (ruikt heerlijk), aloë vera (luchtzuiverend), lavendel (geur werkt ontspannend en zorgt voor een diepere slaap), lepelplant (filtert de lucht, zorgt voor gezonde luchtvochtigheid en ruikt lekker), ananasplant (antisnurkplant; geeft zuurstof en bromelaïne af tijdens de nacht), valeriaan (slaapverwekkend, stress verminderend) en Sanseveria (lucht zuiverend)

Temperatuur

Om goed te kunnen slapen is het belangrijk dat je slaapkamer niet te warm of te koud is. Hoewel iedereen natuurlijk anders is, schijnt een temperatuur van rond de 18 graden het beste te zijn. In een koele slaapkamer slaap je namelijk veel beter en dieper. Dit heeft alles te maken met je lichaamstemperatuur. Je dekbed moet daarom niet té dik zijn en de verwarming moet laag staan en het raam op een kiertje voor de frisse lucht. Heb jij het snel koud? Zorg dat je niet te dicht bij het raam ligt, leg eventueel een fleece deken op je onderlaken en leg je bedsprei over je heen. De perfecte truc om lekker warm te blijven!

Spiegel

Een fraaie spiegel is de beste accessoire voor aan de muur. Het is natuurlijk een praktisch object, omdat je het gebruikt om je aan te kleden en op te maken. Maar daarnaast geeft het je kamer meer licht en het biedt een ruimtelijk effect. Een kleine, donkere kamer lijkt met een spiegel een stuk groter en lichter.

Diffuser

Wanneer je kamer lekker ruikt, voel je je al snel veel relaxter en prettiger. Investeer in een goede diffuser en essentiële oliën van hoogwaardige kwaliteit. Dus geen chemische geurtjes, die zijn erg slecht voor je gezondheid. Zo maak je van je slaapkamer je eigen aromatherapieruimte. Kies voor olie die rustgevend is als je last hebt van stress, of voor een olie die helpt bij verkoudheid, zoals een mengsel van 4 druppels tijm etherische olie, 4 druppels citroen etherische olie en 2 druppels kruidnagelolie. Zet je aromadiffuser aan voordat je naar bed gaat en uit als je gaat slapen. Zo adem je een heerlijke geur in die je immuunsysteem helpt versterken, terwijl jij in je fijne bed onder je mooie bedsprei ligt!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Slaapkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist