Je huis en je tuin met elkaar verbinden

Hoe kan dat?

Bij veel huizen begint de tuin waar het huis ophoudt, en andersom. Een deur of schuifpui geeft duidelijk de grens aan tussen binnen en buiten, en al wordt er in de zomer volop heen en weer gelopen, het huis en de tuin voelen niet als één geheel. Wist je dat er hele makkelijke manieren zijn om meer eenheid tussen beide te creëren?

Zorg voor dezelfde stijl
De makkelijkste manier om de grens tussen huis en tuin wat minder scherp te maken, is door meer eenheid aan te brengen tussen de beide ruimtes. Heb je je huiskamer heel strak ingericht, met veel rechte lijnen en scherpe hoeken? Zorg er dan voor dat je deze ook terugziet in je tuin. Kies voor een sobere inrichting, met bijvoorbeeld donker natuursteen, en vul dit aan met elementen die er echt een tuin van maken. Een opvallende, groenblijvende plant zo hier en daar. Kies je voor planten die bloeien, zorg dan dat de kleuren van de bloemen bij elkaar passen en in zijn geheel een strakke, moderne look geven. Ook een stijlvol tuinbeeld in de sfeer van je woonkamer is een mooie aanvulling.

Ditzelfde principe kun je natuurlijk ook gebruiken als je huis een andere stijl heeft. Heb je je woonkamer ingericht met veel landelijke accessoires, dan is dit heel gemakkelijk ook buiten door te voeren. Meer fan van een strandachtige uitstraling, met een knipoog naar Ibiza? Zet wat siergrassen of tropisch aandoende planten in je tuin, hang een mooie zitzak op of kies voor relaxte zitzakken, en je tuin past helemaal bij je huis.

Of maak er echt een geheel van
Om je tuin en huis meer samen te brengen kun je zorgen voor eenzelfde stijl in beide ruimtes. Je kunt het echter ook rigoureuzer aanpakken, en beide ruimtes écht samenbrengen. Dat kan een stuk makkelijker gaan dan je zou denken, en het is echt niet nodig om een complete verbouwing aan je huis uit te laten voeren. Een tuinkamer kan over het algemeen vrij gemakkelijk aan je woning worden bevestigd, zonder gevels van hun plaats te halen. Een tuinkamer zorgt ervoor dat er een tuin is, een huis, en een ruimte die hier een beetje tussenin zit. Je zit beschut, als in je huis, maar door het vele glas lijk je eerder verbonden te zijn met je tuin. Zeker als je er mooie planten en prettig meubilair in zet, kan dit buitenverblijf zowel een aanvulling op je huis, maar ook zeker op je tuin zijn.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Serres en veranda's?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist