Wel of geen kattenkamer?

voor de poes

Veel mensen met een kat hebben een speciale ruimte in huis speciaal voor hun huisdier: de kattenkamer. Het is de plek waar de kattenbak staat, waar de dieren gevoerd worden en waar hun krabpaal, speeltjes, bed en de kattentoren staan. Maar is een kattenkamer wel zo’n goed idee? In dit artikel beantwoorden we deze vraag. Lees snel verder. 

Katten houden van verkennen

Katten zijn van nature roofdieren. Net als grote katachtigen zoals leeuwen en tijgers, houden ook onze huisdieren ervan om een grote ruimte te hebben om de boel te verkennen. Geef ze deze ruimte dan ook! Sluit je kat niet op in een kleine kamer waar ze alles al wel gezien hebben. Doe dit ook niet wanneer je een paar uur de deur uitgaat, om te voorkomen dat je kat naast de bak plast of zijn nagels aan de meubels krabt. Je huisdier zal zich gaan vervelen en dit vervelende gedrag laten zien in zijn kattenkamer. Je kat opsluiten werkt dus erg tegenstrijdig.

Eén klein kamertje

In de meeste gevallen is een kattenkamer een vrij kleine kamer, waar alle spullen hutje mutje op elkaar staan. Zo staat de kattenbak vlakbij de etensbak waardoor kattengrit in het eten terecht kan komen. Ook staat het bed vlakbij de speeltjes. Jij zou het ook niet prettig vinden om in de badkamer of keuken te slapen. Je kat vindt dit evenmin. Het kleine formaat van een kattenkamer kan een probleem vormen op het moment dat je meerdere katten hebt. Wanneer de twee (of meer) dieren zo op elkaars lip zitten, kan er spanning ontstaan tussen de dieren. Dit kan op de lange termijn voor moeilijkheden zorgen! 

Wanneer is een kattenkamer wel een goed idee?

Een kattenkamer kan in sommige gevallen wel voordelen met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan het moment waarop je een nieuwe kitten mee naar huis neemt. De omvang van het gehele huis kan voor zo’n klein katje nogal intimiderend zijn. Een kattenkamer is dan een goede manier om je kitten aan jou en je woning te introduceren. Nadat het beestje gewend is geraakt aan de ruimte en weet waar hij of zij z’n behoefte kan doen kun je je kitten welkom heten in de rest van je woning!

Wel of geen kattenkamer? Het antwoord luidt ‘nee’, maar er zijn uitzonderingen. Een kamer speciaal voor je kat is een goede manier om hem of haar te laten wennen aan je huis. Na deze fase is het belangrijk om je huisdier de ruimte te geven om te ontdekken. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist