Schade in je woning

Zo voorkom je het

Wie fijn woont, wil er natuurlijk alles aan doen om de woning zo goed mogelijk te beschermen. Een goede verzekering voor de woning dekt de meest voorkomende schades die in de woning kunnen ontstaan, zoals inbraak, brand- en waterschade. Echter, door de juiste maatregelen te treffen kun je schade zo goed mogelijk voorkomen. Lees er hier meer over.

Inbraak en diefstal

Zorg voor professionele sloten op alle toegangen tot het huis, ook voor het balkon en de garage. Zelfs ramen die vanaf de begane grond bereikbaar zijn, zouden degelijke sloten moeten hebben. Ben je net verhuisd? Vervang in dat geval de sloten als je de woning intrekt. Laat een alarm installeren dat aangesloten is op een alarmcentrale. Zorg voor goede buitenverlichting, bij voorkeur met bewegingsmelder. Is er sprake van buurt samenwerking, bijvoorbeeld een buurtapp? Sluit je aan zodat je niet een gezamenlijk front vormt in het veilig houden van de omgeving. Maak ondanks al deze maatregelen voor de zekerheid wel foto’s van je bezittingen. Dit maakt het bijvoorbeeld gemakkelijker als je schade meldt bij Allianz Direct na een inbraak.

Waterschade

Een lekkage kan kostbaar zijn, en het is dan ook verstandig om een waterschadeverzekering af te sluiten. Zorg ervoor, om waterschade te voorkomen, dat afvoeren regelmatig worden schoongemaakt. Houd de leidingverbindingen, bijvoorbeeld in de douche en bij de wastafels, regelmatig in de gaten. Installeer in de keuken afgedichte pluggen op waterleidingen voor een betere bescherming. Ga je op vakantie? Zet dan altijd de waterschakelaar uit. Zo voorkom je dat er onverhoopt waterschade ontstaat terwijl je niet thuis bent.

Brand

Vuur, zelfs van een kaarsvlam, en warmte genererende keukenapparatuur moeten altijd onder toezicht worden gehouden. Huiselektronica kan tijdens gebruik heet worden: het is het beste om ervoor te zorgen dat de televisie zo vrij mogelijk staat, in plaats van ergens tegenaan. Wanneer elektronica niet in gebruik is, schakel deze dan uit; dat is ook goed voor de elektriciteitsrekening. Mocht er toch iets vlam vatten, breng altijd eerst jezelf en anderen in veiligheid en bel dan 112. Bij serieuze brand is het onverstandig om te proberen om het zelf te blussen.

Blikseminslag

In verband met bliksem bestaat het risico dat de huiselektronica beschadigd raakt. Het grootste gevaar ligt bij computers en televisies. Om dit te voorkomen, is het goed om aardlekschakelaars te hebben, die de stroom automatisch uitschakelen in geval van een spanningspiek. De aardlekschakelaar vermindert het risico op brand, maar beschermt de elektrische apparatuur niet tegen schade bij onweer en bliksem. Daarom is het verstandig om altijd de stekker uit het stopcontact te halen als je apparatuur niet gebruikt. Zorg ervoor dat de snoeren op minimaal vijftig centimeter afstand van het stopcontact liggen, anders bestaat het risico dat de bliksem van het stopcontact naar de stekker springt.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist