5 x cadeautips voor een wijnliefhebber

Wijnen, Wijnen, Wijnen

Een cadeau voor iemand verzinnen kan soms best wel lastig zijn. Graag wil je iets origineels geven maar dat valt niet altijd mee. Is diegene bijvoorbeeld een wijnliefhebber en dol op interieur, dan kun je hieronder een aantal leuke cadeautips lezen.

Mooie luxe wijnglazen
Een goede wijnglas heeft veel invloed op de smaak van de wijn, de wijn komt beter tot zijn recht. Tegenwoordig zie je veel verschillende wijnglazen zonder steel, ziet er erg mooi uit maar doet de wijn niet veel goeds. Een wijnglas met steel voorkomt dat de wijn door je handen wordt opgewarmd. Daarnaast heeft de vorm van een wijnglas, de kelk, ook invloed op de smaak van de wijn. Een goede wijnglas heeft de vorm van een tulp en loopt taps toe aan de bovenkant. De aroma’s van de wijn blijven langer in het glas, geur heeft natuurlijk veel invloed op je smaak. Ook een glas met een tulp vorm is beter te walsen, dit doe je om meer zuurstof toe te voegen aan de wijn. Een wijnliefhebber maak je daarom ongetwijfeld erg blij met een set mooie wijnglazen. Je hebt tegenwoordig erg veel mooie exemplaren die ook nog eens een goede toevoeging zijn aan het interieur.

Wijnklimaatkast voor in de keuken
Ben je op zoek naar een groter cadeau, bijvoorbeeld voor je partner, overweeg dan een wijnklimaatkast cadeau te doen. Een wijnklimaatkast heeft ontzettend veel voordelen voor wijn en staat daarnaast ook nog eens prachtig in een keuken. Een wijnklimaatkast vrijstaand is bijvoorbeeld een goede optie wanneer iemand beperkte ruimte heeft. Krijgt iemand een nieuwe keuken, overweeg dan een een wijnklimaatkast onderbouw cadeau te doen, dit staat bijvoorbeeld prachtig in combinatie met een kookeiland.

Een wijnrek
Is een wijnklimaatkast wellicht een wat te groot cadeau, dan is een mooie wijnrek ook een goede optie. Een wijnrek kan een hele leuke toevoeging zijn aan het interieur. Koop bijvoorbeeld een wijnrek voor aan de muur voor in de keuken. Wijnrekken heb je in veel verschillende uitvoeringen en naast dat het leuk staat, is het ook beter om je wijn liggend te bewaren.

Een wijnboek
Een boek cadeau doen is altijd leuk, voor een wijnliefhebber is daarom een mooi wijnboek wellicht een goed idee. Er zijn heel veel soorten boeken te vinden op het gebied van wijn en vaak staat het bomvol informatie over wijn. Boeken die goed zijn beoordeeld zijn bijvoorbeeld de Wijn-spijs bijbel van Victoria Moore, Wine Folly van Madeline Puckette en The World Atlas of Wine van Jancis Robinson. Naast de kennis die je op kunt doen over wijn, staan deze mooie boeken ook nog eens perfect in een interieur bijvoorbeeld als koffietafelboek.

Mooie grote borrelplank
Tot slot, een lekker wijntje wordt graag vergezelt door heerlijke borrelhapjes en daarom is een mooie grote borrelplank van bijvoorbeeld hout een super goed idee. Een borrelplank staat ook nog eens ontzettend leuk in een keuken of kast ter decoratie.

Met deze bovenstaande cadeautips weet je zeker dat je een wijn en interieurliefhebber gaat verrassen met iets origineels!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist