Een nieuwe stoel kopen?

of toch oude stoel opnieuw bekleden?

De meubels in je huis zijn niet alleen mooi, ze passen ook goed in je interieur. En ze zitten natuurlijk ook nog eens fijn. Als de bekleding van je stoel begint te slijten, dan kun je waarschijnlijk moeilijk afscheid nemen van je oude stoel. En dat hoeft gelukkig ook niet, want je kunt je stoel bekleden. In dezelfde stijl die je al had, of met een heel nieuw uiterlijk. En het is ook nog eens duurzaam.

Meubels weggooien of een tweede leven geven
Als je een stoel zou wegdoen, kun je deze naar de kringloopwinkel brengen. Daar komen genoeg mensen die op zoek zijn naar leuke, tweedehands meubelen. Maar eigenlijk wil je de stoel liever zelf houden. Misschien heb je er goede herinneringen aan en heeft de stoel nog in het huis van een familielid gestaan, toen je klein was. Een stoel die eigenlijk nog goed is, weggooien, is ook geen oplossing. Een deel van de materialen die in de stoel verwerkt zijn, kunnen opnieuw gebruikt worden voor andere producten. Maar als je stoel nog te goed is om bij het grofvuil te belanden, dan klinkt de stoel bekleden steeds aantrekkelijker.

Een nieuwe inrichting met je vertrouwde stoel
Een stoel bekleden heeft niet alleen het voordeel dat je geen meubels wegdoet die eigenlijk nog heel goed bruikbaar zijn. Je kunt met het stoel bekleden ook meteen je hele interieur een opfrisbeurt geven. Kies een trendy kleur of patroon voor de stof waarmee je de stoel gaat bekleden. Hiermee maak je de stoel de blikvanger van de kamer en je kunt bijvoorbeeld de kussens op de bank in dezelfde kleur kiezen. Ook de verschillende accessoires, of het schilderij aan de muur, kun je helemaal op de nieuwe kleuren van de beklede stoel afstemmen. Zo krijg je met de oude stoel een hele andere inrichting, zonder dat je je hele budget hoeft aan te spreken.

Kun je zelf een stoel bekleden?
Ben je een beetje handig, dan is het mogelijk om zelf een stoel te bekleden. Het uitkiezen van de stof en het bepalen van de hoeveelheid stof die je nodig hebt, is een eerste stap. Daarnaast heb je goed materiaal nodig. Dit materiaal bestaat niet alleen uit naald, draad, een lijmpistool en een schaar. Je moet de stoel ook uit elkaar halen en schoonmaken, voordat je de nieuwe bekleding aanbrengt. Dus ook een schroevendraaier, schuurpapier en verf mogen niet ontbreken. Je kunt de oude stof als richtlijn gebruiken voor de hoeveelheid stof die je nodig hebt om de stoel opnieuw te bekleden. Maar als je de stoel een hele make-over wilt geven en behalve de zitting, ook de rugleuning wilt bekleden, dan zul je zelf moeten berekenen hoeveel stof je nodig hebt. Uiteraard kun je tijdens het stoel bekleden direct zien of de stoel wat mankementen vertoont. Deze kun je direct repareren, zodat de stoel ook op dat gebied weer als nieuw is.

Mocht je nu niet zo handig zijn en denk je dat een stoel bekleden niets voor jou is? Schakel dan een professional in. Je weet dan zeker dat je vertrouwde stoel de fijne zithouding zal behouden. En bovendien kun je kiezen uit alle soorten stof, maar ook bijvoorbeeld voor een leren bekleding. Zo krijg je een luxe versie van je oude stoel waar je nog jaren van kunt genieten.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Meubelstoffering?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist