Charly & Chaplin van Montis

Het herstofferen meer dan waard

Wist u dat? De Charly & Chaplin van Montis een ontwerp van Gerard van den Berg uit 1983 is. Gerard kwam op het idee toen een kennis een slaapzak over een tuinstoel drapeerde. Hij nam zijn oude leren jas als voorbeeld. Een jas die versleten was, maar waar hij toch geen afscheid van kon nemen. In combinatie met de industriële uitstraling door het metalen kruis tussen de poten en dat de vlakken verdeeld worden doormiddel van de ritsen en naden kom je op een fauteuil die je rustig een design icoon mag noemen. Eigenlijk had hij er kussentjes als ruggensteun bij bedacht maar die hadden ze snel achterwegen gelaten.


Oude folder foto’s van de Charly

Destijds kon je ook een andere kleur bies kiezen. Het oude model die opgebouwd was uit polyether en een binnenhoes is in 1989 vervangen door een romp in vorm schuim. Er zijn frames gemaakt in mat zwart, zilver grijs en mat chroom. De Chaplin was verkrijgbaar met doppen of met soft wielen. De Charly is met een vaste rug later ook met een flex rug gemaakt. En nu is de Charly ook als sta op stoel verkrijgbaar. Het grote model is de Charly en het eetkamer kleinere model is de Chaplin. Beide modellen zitten zeer goed niet te lui en niet te actief.Foto voor en na het herstofferen

Deze designmeubelen zijn tegenwoordig nog steeds verkrijgbaar. Heeft u een oud model en wilt u deze opnieuw laten bekleden? Ga dan op zoek naar een specialist bij u in de regio.

Met speciale dank aan Nico Kouwenhoven 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Meubelstoffering?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist