Wonen in Amsterdam

hoe vind je er een woning?

Amsterdam is een prachtige stad. Ben je op zoek naar een woning in Amsterdam, dan heb je het niet makkelijk. Helaas ben je niet alleen. Er zijn erg veel mensen op zoek naar een woning in Amsterdam. Meer dan dat er woningen beschikbaar zijn. Toch kun je een aantal dingen doen om je kansen op een woning te vergroten.

 

The place to be

De prachtige grachten, de rijke historie en de terrasjes. Amsterdam is “the place to be”. Niet zo vreemd dat er meer vraag naar woningen is dan dat er aanbod is. Daarom is het vinden van een woning in Amsterdam erg moeilijk. De moed kan je er soms van in de schoenen zakken. 

In welke wijken kun je het beste zoeken? 

Er zijn veel leuke wijken in Amsterdam. Sommige wijken zijn redelijk betaalbaar, andere wijken minder. Amsterdam bestaat uit 7 delen. Het centrum, Noord, Oost, Zuid, Zuidoost, Nieuw-West en West. 

Het centrum

Houd je van drukte, dan is wonen in het centrum echt iets voor jou. Er is van alles te doen, maar dat kan ook nadelen hebben. Amsterdam is erg toeristisch en waarschijnlijk zie je de hele dag alleen maar toeristen. Parkeren in het centrum is ook niet echt een pretje. Wonen in het centrum is duur. De meeste grachtenpanden zijn voor de gemiddelde mens eigenlijk niet meer te betalen. 

Noord

Amsterdam Noord had vroeger niet de beste naam. Inmiddels is dat veranderd en wordt Noord ieder jaar populairder. In Noord vind je van alles wat en zie je een hoop tegenstellingen die prima met elkaar samenleven. Wil je van Noord naar het centrum komen, dan heb je de pont nodig om het IJ over te steken. Toch ligt Noord relatief dicht bij het centrum en de woningen zijn relatief betaalbaar.

Oost

In Oost vind je veel leuke buurten. In Amsterdam-Oost vind je brede straten en veel gebouwen uit de 19de eeuw. Daarnaast zijn er veel bezienswaardigheden en is het er erg groen. Je vindt er volop hippe plekjes, maar ook leuke Surinaamse restaurantjes en Turkse bakkers. Woon je in Oost, dan ben je binnen 20 minuten in het centrum. Prima te doen. En met wat geluk kun je er een woning vinden voor een redelijke prijs en geniet je van alles van Oost te bieden heeft.

Zuid

Zuid is een van de duurdere buurten van Amsterdam. Je vindt er prachtige huizen en grote parken. Een van de meest bekende wijken in Zuid is de Pijp en iedereen kent de Albert Cuypmarkt. In de Pijp vind je van alles wat: cultuur, diversiteit en veel vermaak. In Zuid vind je veel jonge gezinnen met kinderen, maar er wonen ook expats, studenten en mensen die er al hun hele leven wonen. Een mooie mix van allerlei nationaliteiten en leeftijdscategorieen.

West

Ook West is een wijk die steeds populairder wordt door het Westerpark en het Ketelhuis, een leuk filmtheater. Hierdoor lopen ook de prijzen in West op. Toch is het hier betaalbaarder dan in het centrum of in Zuid. 

Een appartement vinden

Ben je op zoek naar een appartement? Kijk dan uit voor oplichters. Er zijn allerlei malafide aanbieders actief op de woningmarkt die een slaatje willen slaan uit de woningnood in Amsterdam. Klinkt het aanbod te mooi om waar te zijn, ga er dan maar vanuit dat dit ook zo is en dat je te maken hebt met een oplichter. Kijk ook uit als een aanbieder je vraagt om van te voren geld over te maken. Een eerlijke verhuurder zal dat nooit doen. Gebruik je verstand en denk goed na. Het is beter en veiliger om contact op te nemen met een makelaar Amsterdam

Waar let je op tijdens een bezichtiging?

De eerste indruk die je krijgt als je een huis binnenkomt is belangrijk. Welk gevoel krijg je? Zie je jezelf al in de woonkamer zitten, of juist helemaal niet? Kijk ook naar de buitenkant van het huis. Zijn de kozijnen in goede staat? Hoe ziet het dak eruit? Is de tuin netjes verzorgd? Loop ook even rond in de buurt. Zijn er voorzieningen in de buurt? Hoe zit het met scholen? Heb je kleine kinderen, kijk dan of de buurt geschikt is voor kleine kinderen. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist