Verhogen/verlagen van je hypotheek?

Waar let je op?

Een hypotheek is voor veel mensen een ideale oplossing om hun droomhuis mee te kunnen kopen. Bij de bank krijgen mensen te horen op basis van hun inkomen wat voor bedrag aan hypotheek ze kunnen krijgen. Dit bedrag geeft dus inzicht in het soort woning waar je naar op zoek kunt gaan. De hypotheek betaal je vervolgens maandelijks af bij de bank totdat de schuld is afbetaald. Nadat de schuld is afbetaald, zijn de opbrengsten bij verkoop ook voor jou. Een hypotheek krijgen kan soms moeilijk zijn en het is dus altijd belangrijk om in gesprek te gaan met de bank. 

Hypotheek keuze

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden wanneer het aankomt op een hypotheek. De bank moet jouw inkomen weten om vast te kunnen stellen wat jij maandelijk aan hypotheek kunt betalen. Bovendien moet de bank weten dat jouw inkomen stabiel is, sommige factoren worden dus niet meegerekend door de bank als het gaat om jouw maandelijkse inkomen. Ga in gesprek met een hypotheekadviseur om te weten waar je aan toe bent. Weet je welk bedrag je kan lenen? Dan zijn er vervolgens nog verschillende manieren om dit bedrag af te betalen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Bij een lineaire hypotheek los je tijdens de gehele looptijd hetzelfde bedrag per maand bedrag af en je betaalt maandelijks een bedrag aan rente.  Bij een annuïteitenhypotheek betaal je aan het begin van je aflossing meer rente en los je in verhouding minder af, later ga je meer aflossen en betaal je in verhouding minder rente. Hierdoor heb je in het begin belastingvoordeel. Een hypotheekadviseur kan je helpen  met het maken van de beste keuze.

Je hypotheek veranderen

Je kunt je hypotheek verhogen of verlagen. Er zijn mogelijkheden om gedurende de looptijd van je hypotheek je hypotheek te verlagen. Het verhogen van je hypotheek is ook een optie. Misschien heb je extra geld nodig voor een verbouwing of een andere kostenpost die je aan ziet komen. Er zijn twee manieren om dit te bewerkstelligen: onderhands of een tweede hypotheek afsluiten. Staat jouw hypotheek bij de notaris ingeschreven voor een hoger bedrag dan jij daadwerkelijk leent? Dan kan je de hypotheek ophogen tot het bedrag waarvoor het staat ingeschreven zonder opnieuw naar de notaris te gaan. Uiteraard zal de bank wel onder andere  je inkomen moeten toetsen voordat een eventuele verhoging mogelijk is.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist