Deze verzekeringen heb je nodig

voor je huis!

Een huis kost behoorlijk veel geld. Vandaar dat jou er veel aan gelegen is om hier zuinig mee om te gaan. Daarom is het belangrijk om de nodige verzekeringen voor je huis af te sluiten. Helaas weten veel mensen niet precies hoe zij hun woning goed moeten verzekeren. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 5 verzekeringen op een rijtje die je nodig hebt voor je huis.

1. Woonhuisverzekering
Woon je in een koophuis? Dan ben je verplicht om een woonhuisverzekering af te sluiten. De meeste mensen kennen deze verzekering beter onder de naam opstalverzekering. Sluit je deze verzekering af? Dan is jouw woning verzekerd voor schade door onder meer brand, storm, blikseminslag en inbraak. Ook zaken die aan de woning vastzitten vallen binnen de dekking van een opstalverzekering, zoals een schuurtje, de tuin en zonnepanelen. Wie een huis huurt, hoeft deze verzekering niet af te sluiten. Dit is namelijk de verantwoordelijkheid van de eigenaar van het pand.

2. Inboedelverzekering
Een inboedelverzekering is weliswaar niet verplicht, maar je hebt hem wel nodig voor je huis. Met deze verzekering wordt namelijk schade aan losse spullen in en rondom jouw woning gedekt. Raken meubels of elektrische apparaten in huis beschadigd door een brand? Dan kun je bij je verzekeraar aankloppen als je een inboedelverzekering hebt afgesloten. Zij keren namelijk geld uit als de schade is ontstaan door een onverwachte gebeurtenis en een brand hoort hier zeker bij. Schade aan geleende spullen is vaak standaard meeverzekerd, maar schade door eigen schuld niet. Dit kun je bij de meeste verzekeraars overigens wel meeverzekeren.

3. Woonlastenverzekering
Waar een inboedel- en opstalverzekering bij de meeste mensen wel bekend zijn, geldt dit voor een woonlastenverzekering in mindere mate. Toch is dit een handige verzekering voor je huis. Hiermee verzeker je inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid. Wanneer je in loondienst werkt, kun je aanvullend een uitkering bij werkloosheid verzekeren. Heb je een woonlastenverzekering afgesloten en kun je niet meer werken als gevolg van arbeidsongeschiktheid of werkloosheid? Dan ontvang je maandelijks een uitkering. Op deze manier kun je de hypotheeklasten blijven betalen, waardoor verhuizen meestal niet nodig is. 

4. Aansprakelijkheidsverzekering
Woon je op jezelf? Dan is een aansprakelijkheidsverzekering ook aan te raden. Deze verzekering biedt uitkomst als jij, je kind of je huisdier schade aanricht aan (spullen van) een ander. Fietst je kind per ongeluk tegen de auto van de buren aan en zit er hierdoor een kras op het voertuig? Dan is de kans groot dat jij aansprakelijk wordt gesteld. Met een aansprakelijkheidsverzekering voorkom je dat je de schade uit eigen zak moet betalen.

5. Buitenshuisverzekering
Sommige mensen denken dat schade die buitenshuis ontstaat binnen de dekking van een inboedelverzekering valt, maar dat is niet het geval. Wil je schade, verlies en diefstal van je persoonlijke bezittingen als je buiten je woning in Nederland bent verzekeren? Dan heb je een buitenshuisverzekering nodig. Naast schade, verlies en diefstal zijn ook medische hulpmiddelen en prothesen, contant geld tot 250 euro per gebeurtenis, mobiele telefoons, tablets en laptops en brillen en zonnebrillen verzekerd.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist