Een kleine ruimte inrichten

5 nuttige tips

Klein maar fijn zeggen ze toch altijd? Een kleine woning of een kleine woonkamer is vaak heel mooi en fijn. Maar een nadeel kan zijn dat het inrichten van een kleine ruimte lastig is. Een kleine ruimte kan snel vol en opgepropt lijken en dit geeft een onrustige uitstraling. Dit hoeft absoluut niet het geval te zijn als je gebruik maakt van de tips uit deze blog.

1. Gebruik alleen de nodige spullen
Dit klinkt heel logisch. Maar in de loop van de jaren verzamel je ongemerkt heel veel spullen die je in de ruimte een plekje geeft. Maar wanneer je bijvoorbeeld een bijzettafeltje of dat extra kastje achter wege laat geeft dit al een ruimtelijker gevoel.

2. Gebruik opbergmeubelen
Leg je stapel tijdschriften, dvd’s of andere accessoires in een handig opbergmeubel waar je bijvoorbeeld gelijk je televisiekast van maakt. Door je ‘rommeltjes’ uit het zicht te halen oogt het een stuk rustiger én kun je tegelijkertijd toch veel spullen in huis bewaren.

3. Gebruik rustige kleuren
Wit of hele lichte kleuren laten een ruimte groter ogen en geeft een rustige uitstraling. Gebruik daarom hele lichte kleuren op de wanden, maar ook op de vloer. Bang voor een kille uitstraling hoef je niet te zijn wanneer je deze tinten combineert met hout. Het hout, maar ook bijvoorbeeld accessoires met kleur brengen warmte en sfeer in de ruimte.

4. Gebruik alle delen van de ruimte optimaal
Heb je bijvoorbeeld schuine wanden? Dit leent zich uitstekend voor een maatwerk inbouwkast waar je veel opbergmogelijkheden voor terug krijgt. Maar ook andere maatwerk meubelen bieden uitkomst in vele situaties. Heb je een nog een hoekje of een ander klein stukje muur over waarbij de standaard meubelen te groot zijn, dan kun je kiezen voor een kleinere maatwerk versie.

5. Gebruik weinig accessoires
Hoe verleidelijk het soms ook is, gebruik weinig accessoires wanneer je een kleine ruimte inricht. Hoe meer je namelijk gebruikt, hoe drukker en kleiner de ruimte oogt. Je kunt het aantal beter beperken en juist vaker wisselen. Voordeel van vaker accessoires wisselen is dat het dan net lijkt alsof je steeds in een nieuwe ruimte bent. Ideaal toch? Ik hoop dat je iets aan de praktische tips zult hebben bij het inrichten van een kleine ruimte. En mocht je vragen en advies nodig hebben voor een maatwerk oplossing bij jou in je woning? Neem dan vooral contact op met een 5-sterrenspecialist op het gebied van maatwerk!

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist