Vloerkleden

in een landelijk interieur

Vloerkleden zijn momenteel erg populair. Ze geven karakter en warmte aan je vloer en zijn makkelijk te vervangen als je weer een keer wat nieuws wil. Vloerkleden zijn er in vele verschillende stijlen, ze passen bij een strak, modern interieur, maar zijn ook uitermate geschikt voor een landelijk interieur. We zetten de nieuwe trends even voor je op een rijtje, en kijken daarbij ook welke van deze trends het beste bij een landelijk interieur passen.

Terugkerende trends

Laten we beginnen met een aantal trends van vorig jaar, die ook dit jaar nog helemaal hip zijn. De grote trend van vorig jaar was wel het toevoegen van structuren aan vloerkleden. Deze werden gemaakt door het weven van extra draden van verschillende diktes, al dan niet gemengd met andere materialen. Dit leverde een speciaal reliëf-effect op.

Een andere trend was het vervaardigen van vloerkleden die aan elkaar vastgemaakt konden worden, of juist worden losgehaald. Hier kun je eindeloos mee combineren en zo zelf aan de hand van je stemming bepalen hoe groot je vloerkleed mag zijn, en hoe het eruit moet zien.

Foto: Villa Provence Collection

Nieuwe tapijttrends

De trends voor dit jaar borduren eigenlijk voort op eerdere trends. De Scandinavische stijl, die perfect bij een landelijk interieur past, blijft het helemaal. Aan de ene kant is deze stijl strak en modern, maar aan de andere kant is er aan af te zien dat het allemaal ambachtelijk is gemaakt. Hierbij worden vooral pure, natuurlijke materialen gebruikt. Dit wordt momenteel bij voorkeur gecombineerd met kleuren en patronen met een Afrikaanse stijl. Het eindresultaat is sfeervol en natuurlijk.

Sfeer en comfort voor je landelijke interieur

De sfeer in huis wordt onder andere gecreëerd door meerdere vloerkleden over elkaar heen te leggen. Dit geeft extra volume aan je vloerkleden en zorgt hierdoor ook voor extra comfort. Als je een landelijk interieur hebt, dan is dit precies waar je naar zoekt. Het moet allemaal niet te strak en minimalistisch zijn, het mag best een beetje rommelig zijn. Je wil een huis waar volop in geleefd kan worden, en waar dit leven gezellig en smaakvol is. 

Beeldende vloerkleden

Een andere trend die hoge ogen gooit is het gebruik van beeldende vloerkleden. Denk daarbij niet zozeer aan regelmatige, geometrische patronen, maar eerder aan dessins die door het beeldgebruik de sfeer van andere steden of landen oproepen. Sowieso zijn symmetrische patronen momenteel een gepasseerd station.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Landelijk wonen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist